Saat 15.00 sıralarında Akçakale'de bir evin üzerine düşen 5 kişinin hayatını kaybettiği havan mermisinin ardından Türkiye harekete geçti. Alarm durumuna geçen Dışişleri Bakanlığı'nda gelişme sonrası acil toplantı yapılıyor. Bakan Davutoğlu'nun programları iptal edildi.

Bakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı'ndan ve Şanlıurfa Valisi'nden bilgi aldı. Davutoğlu, BM Suriye Özel Temsilcisi Brahimi'yi telefonla arayarak girişimlerde bulunmasını istedi.

İlçeye çok sayıda güvenlik gücü ve sağlık ekibi sevkedilirken Türk Tanklarının da sınırın karşısına uyarı ateşinde bulunduğu da öğrenildi.



Şanlıurfa Valisi ve İl Emniyet Müdürü gelişme sonrası Akçakale'de... Halktan yerel yöneticilere yönelik tepkiler var. İlçe halkından kalabalık bir grubun kaymakamlık binasına yürüdüğü ifade ediliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha önce yapıtğı açıklamalarda, "Suriye'den gelecek olası hareketlilik karşılık bulacaktır" demişti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da geçtiğimiz hafta Suriye'ye nota vermişti.

DAVUTOĞLU'NUN PROGRAMLARI İPTAL

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'den Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşen ve 5 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açan patlama nedeniyle tüm programlarını iptal etti.