Türk ve Rus jetleri Suriye'nin El Bab'ta terör örgütü DAEŞ'e karşı ortak operasyon başlattı.

Rusya Savunma Bakanlığı Yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, Rusya ve Türkiye'nin Suriye'de DAEŞ unsurlarına yönelik ilk ortak hava operasyonunu bugün düzenlediğini söyledi. 

TÜRKİYE'DEN 8 UÇAK

Rudskoy, düzenlenen operasyona Rusya'ya ait 4 Su-24 uçağı, 5 Su-25 uçağı ve 1 Su-34 uçağının, Türkiye'den ise 4 F-16 ile 4 F-4 uçağının katıldığını belirtti.

'EL BAB'DA IŞİD'E AİT 36 NOKTA VURULDU'

El Bab'daki operasyonda Rus ve Türk savaş uçaklarının DAEŞ'e ait 36 noktayı vurduğunu kaydeden Rudskoy, vurulan hedeflerin tamamının Genelkurmay Başkanlıkları ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları tarafından önceden belirlendiğinin altını çizdi.

'İLK OPERASYONDA ÇOK ETKİLİ SONUÇLAR ELDE EDİLDİ'

Son 48 saat içinde insansız hava araçları ve uzay keşif araçları kullanılarak hedefler üzerinde ön keşif yapıldığını ifade eden Rudskoy, "DAEŞ'e yönelik operasyonda elde edilen ilk sonuçlar, Rus ve Türk savaş uçaklarının gerçekleştirdiği ilk ortak operasyonun çok etkili olduğunu gösterdi" dedi.

1 OCAK'TA EL BAB'I VURMUŞLARDI

1 Ocak 2017'de Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmede, Rusya Federasyonu'nun hava unsurlarınca El Bab'ın güneybatısındaki Dayr Kak bölgesinde bulunan DAEŞ unsurlarının imha edildiği bildirilmişti.