İstanbul, Karaman, Yozgat, Aksaray başta olmak üzere 15 polis okulundan 9 bin 213 polis yemin ederek mezun oldu.  İstanbul Florya Şükrü Balcı Polis Meslek Eğitim  Merkezi'nden 690,Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Eğitim erkezi'nde 845 Yozgatta 1100, Aksarkay'da 761, Karaman'da 461 polis için yemin töreni düzenlendi.

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEN) 4 ay süren eğitimlerini tamamlayan üniversiteli 1100 polis adayı, mezuniyet töreninde yemin ederek mesleğe adım attı.Polis adaylarının yakınlarının yoğun ilgi gösterdiği töreni yaklaşık 5 bin kişi izledi. Polis adaylarının yürüyüşü ardından konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Türkiye'nin eğitimle daha ileriye gittiğini, üniversite mezunu polislerin halkın güvenini sağlamada önemli bir işlevi olacağını söyledi. Üniversite mezunu polislerin aynı zamanda sanatsal yönlerinin de olduğunu, güzel sanatlardan, müzikten, resimden anladıklarını ifade eden Yurtnaç öğrencilere seslenirken "Sevgili gençler; hukukun üstünlüğü prensibini  aklınızdan çıkarmayacaksınız. Hukukun üstünlüğü prensibi neydi, yasaların herkese eşit olarak uygulanmasıdır. Hizmet ettiğiniz haklın, anneniz, babanız, kardeşiniz olduğunu düşününün. Eğer böyle yaparsanız hiçbir zaman başarıdan, güzellikten uzak kalmazsınız. Hayat boyu millete devlete hizmet edersiniz" dedi.

Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu ise, konuşmasında, Yozgat POMEM'in 1997 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "Okulumuz kurulduğu yıldan bu yana emniyet teşkilatına sayıları 10 binleri  bulan ülkesinin bölünmez bütünlüğüne inanan, gözünü kırpmadan, ülkesi, için, bayrağı için, devleti için şehit olan polis memurları yetiştirmiştir. Türküye Cumhuriyeti var olduğu sürece de yetiştirecektir. Yozgat POMEM olarak 18. dönem, bin 100 vatan evladını mezun etmenin haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

HEP BİRLİKTE YEMİN ETTİLER

Konuşmaların ardından dereceye giren 10 öğrenci ödüllendirildi. Öğrencilerin hep birlikte yemin etmesiyle devam eden mezuniyet töreni öğrencilerin keplerini hayaya atıp bir birleriyle kucaklaşmasıyla tamamlandı. Mezuniyet sevinci yaşayan öğrenciler aileleriyle hasret giderdi.

10 BİN KİŞİ OLARAK BAŞLADILAR 

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Karaman'da yaptığı konuşmada "Teşkilata kattığımız taze kan genç memur ve amirler, 15 Temmuz'da ülkemize  işgale kalkan FETÖ'cü hainlere karşı abileri ve ablalarıyla birlikte tüm  Türkiye'de kahraman bir direniş sergilediler." dedi.  Çolak, 15 farklı okulda 9 bin 213 öğrencinin mezun olduğunu söyledi. Bu öğrencilerin 20 Kasım 2016'da 10 bin kişi olarak eğitime  başladığını ifade eden Çolak, "Teşkilata kattığımız taze kan genç memur ve  amirler, 15 Temmuz'da ülkemize işgale kalkan FETÖ'cü hainlere karşı abileri ve  ablalarıyla birlikte tüm Türkiye'de kahraman bir direniş sergilediler. Ülkemizin  yeniden yapılandığı bu dönemde polislere çok aktif görevler üstlenmiştir ve  üstleneceklerdir." diye konuştu.