Enerji Bakanı Berat Albayrak, enerji ticaretinde milli para döneminin başladığını söyledi. Albayrak ayrıca, Türkiye'nin, Rusya ile doğalgaz ticaretinde TL'ye geçiş için çalışmalara başladığını, tüm ilgili kurumların çalıştığını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak dün TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığının 2017 bütçesinin görüşmelerinde şunları söyledi:

“Türkiye, özellikle enerji politikalarında yeni dönemde, büyük enerji hacmi oluşturduğu ülkelerle milli parayla ticarete başlıyor. Türkiye olarak biz, hele de enerji alanında son dönemde çok önemli adımlar atıyoruz. Kapalı kapılar ardından bizi tehdit etmeye çalışsalar da Allah’ın izniyle biz hiçbir şeyden korkmayacağız. Bu kahpeleri daha da kudurtacak bir gelişme açıklayacağım şimdi size. Türkiye özellikle enerji politikalarında yeni dönemde büyük enerji hacmi oluşturduğu ülkelerle millî parayla ticarete başlıyor.” 

Albayrak, Türkiye’nin, Rusya ile doğal gaz ticaretinde TL’ye geçiş için çalışmalara başladığını bildirdi. Albayrak, “TürkAkımı’yla Türkiye, Rusya’ya doğal gaz bağımlılığı noktasında bir artışa gitmemektedir. Tam tersine, Batı Akımı’ndan Türkiye’ye tedarik edilen gazın -aradaki ülkelerin baypas edilerek artık- direkt üreticiden Türkiye’ye girmesini sağlaması noktasında bölgesel merkez hâline getirecek önemli bir proje olarak karşımıza çıkmıştır” dedi.