Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Dünya turizminde İngiltere'nin önünde yer alan bir ülke olduk. Şimdi istiyoruz ki Anadolu'nun her yanına turizmin bu bereketi dağılsın'' dedi.

Bayraktar köyündeki Baksı Müzesi'nde ''Mesafe ve Temas'' başlıklı serginin açılışına katılmak üzere karayoluyla Erzurum'dan Bayburt'a gelen Bakan Günay, Vali Hasan İpek'i ziyaret etti.

Anayasa referandumu çalışmaları kapsamında son olarak 2 yıl önce kente geldiğini ifade eden Bakan Günay, Bayburt'un tarih kokusu hissettiği bir şehir olduğunu söyledi.

Dünya Turizm Teşkilatı'nın aylık yayın organında Türkiye'ye özel bölüm ayrıldığını bildiren Bakan Günay, ''Burada Türkiye'nin dünya turizminde 6. sırada olduğu belirtildi ve İngiltere'nin önünde yer aldık. Geçen yıl bir hayal kuruyordum, 'bu yıl inşallah İngiltere'yi geçeceğiz' diye. Bu hayalimiz gerçek oldu ve dünya turizminde İngiltere'nin önünde yer alan bir ülke olduk. Güzel bir gelişme'' diye konuştu.

Amaçlarının bu önemli gelişmeyi Anadolu'ya yaymak olduğunu kaydeden Günay, ''Şimdi istiyoruz ki Anadolu'nun her yanına turizmin bu bereketi dağılsın. Anadolu'nun her bölgesinde turizm potansiyelinin gelişmesi için milletvekillilerimiz ve başkanlarımız bizden yardım istiyor. Sınırlı bütçe imkanlarımız içinde bizler de elimizden geldiği kadar katkıda bulunuyoruz'' dedi.

-Yeşil Yol Projesi-

Doğu Karadeniz'de 2009'da başlatılan Yeşil Yol Projesi'yle ilgili gelişmelere de değinen Bakan Günay, ''İstiyoruz ki Samsun ve Trabzon havaalanına inen bir ziyaretçi Karadeniz yaylalarını denize inmeksizin geçsin. Bunun için Yeşil Yol Projesi'ni başlattık. Bayburt ve Artvin bu projede yoktu. Bu illerimizi de projeye dahil ettik'' diye konuştu.

Vali İpek, Bakan Günay'a Bayburt taşından yapılmış saat kulesi maketi hediye etti.

Ziyaretten sonrası Günay ve beraberindekiler, serginin açılışına katılmak üzere Bayraktar köyüne hareket etti.