Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü.
MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada, Suriye'deki gelişmelerin ele alındığı dile getirilerek, ''Suriye'deki gelişmelerin ülkemize yönelik etkileri etraflıca ele alınarak sınır güvenliğimizin sağlanmasına yönelik tedbirler gözden geçirilmiş, ulusal güvenliğimizi ve vatandaşlarımızın korunmasını en etkili bir şekilde sağlamak amacıyla uluslararası hukuk temelinde, bütün tedbirleri almak ve uygulamak konusundaki kararlılığımız bir kez daha ifade edilmiştir'' denildi.

MGK'da ayrıca Türkiye'nin çevresindeki kara, deniz ve hava faaliyetlerinin gözden geçirildiği belirtildi. Toplantıda Irak'ta meydana gelen gelişmelerin ele alındığı ve Türkiye Irak ilişkilerinin mevcut durumu ve geleceğinin değerlendirildiği bildirilerek, ''Ayrıca bölgesel barış ve istikrar açısından büyük önem taşıyan Mısır ve Libya'daki siyasi dönüşüm süreci ayrıntılı olarak irdelenmiş, bu ülkelerin karşı karşıya bulunduğu sorunların aşılmasına yönelik sergilenebilecek dayanışmanın önemi üzerinde durulmuştur'' ifadesi kullanıldı. SİBER TEHDİT GÜNDEMDE


Terör örgütünün baskısına rağmen çocukların okula gittiği ve ailelerin de okulların açık tutulması için çabası takdirle karşılanmıştır.

MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada, siber tehdit konusunun ele alındığı belirtilerek, ''Küresel düzeyde ciddi boyutlara ulaşan siber tehdit ve bu tehdidin ülkemizin güvenliğine etkileri değerlendirilmiş, bu tür tehditlerin engellenmesi ve siber güvenliğimizin sağlanmasına yönelik ulusal düzeyde koordinasyon ve uluslararası düzeyde işbirliğinin gerekliliğine vurgu yapılmıştır'' ifadesine yer verildi.