İlçeye bağlı 150 rakımlı Köstereli mahallesinde yaklaşık 300 dönümlük bir alan üzerine dikilen ve hedefi bin dönüme çıkarmak olduğu çiftlik 3 yıl önce Ferrero'ya satılan Türkiye fındık ihraç rekortmeni de olan Oltan Gıda'nın sahiplerinden Şükrü Güngör Köleoğlu tarafından kurulmasına 2 yıl önce başlandı.
 
ŞG Köleoğlu Çiftliği adı verilen Türkiye'nin ilk fındık çiftliğinin kuruluş çalışmalarını ve koordinatörlüğünü eski Giresun Ziraat Odası Başkanlarından ve Keşap Fındık Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Özer Akbaşlı yapıyor.
 
Çiftlik kurma çalışmaları ile ilgili bilgi veren Özer Akbaşlı, her bakımdan fındık yetiştirmeye elverişli olan bir alana 2014 yılında tüplere alınan bir yaşındaki fidanları 2015 yılından itibaren 7 metre aralıklarla ve tek dal sistemi ile dikmeye başladıklarını belirterek, "300 dönümlük alanın 284 dönümlük kısmına toplam 5250 Foşa çeşidi fındık fidanını 2016 yılının ortalarına kadar diktik. 3 yaşındaki fidanlardan bu yıl 400 kg civarında fındık hasat edeceğiz. Hedefimiz 2021 yılında dönüm başına 450 kg fındık üretimini sağlamaktır" dedi.
 
Çiftlikte, üretimin her aşamasında tamamen makineli sistemin kullanıldığını hatırlatan Özer Akbaşlı şunları söyledi:
"Damla sulama sisteminden, hastalık ve zararlılarla mücadele, toplama, harmanlama, kurutma ve depolama tamamen makinelerle yapılacaktır.  Bu sistemle de bir kilogram fındığın maliyeti dolar üzerinden 65 cent, yani Türk parası hesabıyla bugün yaklaşık 2-2.5 liradır."
 
Çiftlik sahibi İşadamı Şükrü Güngör Köleoğlu ise, iyi tarım ve modern uygulamalar olmak üzere bir çok yeniliğin hayata geçirildiği çiftlikle, makineli tarım ile maliyetleri asgari seviyeye indirilebileceğini ortaya koyarak örnek olmayı hedeflediklerini belirterek, Türkiye'nin dünyada söz sahibi olduğu böylesi bir ürünü gerçek manada önemseyerek, değer vermesi gerektiğini söyledi.
 
Köleoğlu, fındık üretim, ticaret ve ihracatının bilinçli ve planlı bir şekilde yapılması halinde hem üreticilerin, hem de ülkenin bu üründen sağlayacağı kazanımların da artacağını sözlerine ekledi.