MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın hükümetin gündemi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

AKP’YLE DIŞ POLİTİKADA YAP-BOZ DÖNEMİ

Türkiye’nin dış politikasını yaz-boz tahtasına çeviren AKP iktidarı, dünyanın gözü önündeki bu oldu-bittiyi sineye çekmiştir.

İtibarı artan, bölgesinde lider olduğu öne sürülen bir ülkeye böyle bir muamele, böyle bir diplomatik aşağılama yapılabilir mi?

Erdoğan’la görüşen Hamaney, Suriye'ye müdahaleye karşı olduklarını ve Esad'a verdikleri desteğin mutlak surette devam edeceğini söyledi.

Hamaney, bölge ülkelerini kendi planlarında taşeron olarak kullanan ABD’nin Suriye'ye yönelik tüm planlarına karşı olduklarını hatırlattı.

İran Parlamentosu Savunma ve Dışişleri Komisyonu Başkanı Brujerdi Türkiye'yi Amerikan işbirlikçisi olarak nitelendirdi.

Brujerdi, Türkiye’yi Suriye'nin iç işlerine müdahale etmekle suçladı ve bunun dostluk ve komşuluk ilişkilerine yakışmadığını söyledi.

Türkiye AKP iktidarı eliyle, başta İran’dan olmak üzere bölgesinde tokat üstüne tokat yiyen bir ülke haline gelmiştir.

Köklü bir dış politika geleneğine sahip Türkiye’nin düşürüldüğü durumu kabullenmek ve sineye çekmek mümkün değildir.

TÜRKİYE’NİN SURİYE POLİTİKASI TAM BİR ÇELİŞKİLER YUMAĞIDIR

AKP’nin Suriye politikası ise tam bir çelişkiler yumağı haline dönüşmüştür.

Suriye ile vizeleri kaldıran, ortak kabine toplantıları tertipleyen AKP hükümeti, ABD’nin baskısıyla tam bir U dönüşü yapmıştır.

Dünyada ve bölgede yaşanan son gelişmeler; AKP’nin akıllara zarar bir şekilde sürdürdüğü Suriye Politikası artık iflas etmiştir.

Delhi de toplanan Çin, Rusya, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika liderler Suriye'de barış ve istikrar için Annan'a destek verilmesini istedi.

Annan Planı’nı destekleyen Rusya ve Çin dolaylı da olsa İstanbul'da toplanan 'Suriye Dostları' toplantısının anlamsız olduğunu belirttiler.

ABD, İngiltere ve Fransa Esad'ı resmi olarak Suriye devletinin başkanı olarak kabul ediyor ve çözümün onsuz olamayacağını itiraf ediyor.

KRALDAN ÇOK KRALCI OLACAK NE VAR? AÇIKLASIN İKTİDAR

ABD'den izin almadan kıpırdayamayan Katar ve Suudiler gelecek işarete göre Türkiye'yi yalnız bırakacaklardır.

Hal böyle iken AKP iktidarının akıntıya karşı kürek çekme misali ısrar ettiği Suriye politikasının amacı nedir?

Komşularla sıfır sorun politikasıyla ortaya çıkan AKP iktidarı, İran, Irak ve Suriye ile yaşadığı sorunların altından nasıl kalkacaktır?

ABD ve Batılı ülkelerin tavrı ortada iken AKP’nin Suriye politikasında kraldan çok kralcı olma tavrının sebebi nedir? Derhal açıklanmalıdır.

devamı 2.sayfada...


TÜRKİYE ORTADOĞU’DA MACERAYA SÜRÜKLENİYOR

Yıllar yılı başka ülkelerin içişlerine karışmama ilkesini kararlılıkla sürdüren Türkiye,AKP’yle komşularıyla savaşın eğişine gelmiş durumda.

Son olarak Suriye’nin BM temsilcisi Beşar Caferi ateşkese en büyük tehdidin silahlı muhalefetten geldiğini söyledi.

Caferi, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ın muhalifleri silahlandırdığını öne sürdü.

Caferi “İçişlerimize müdahalelerin durmasını istiyoruz. Bu ülkeler silahlı gruplara silah veriyor. Bu uluslararası hukukun ihlalidir” dedi.

AKP iktidarı, daha önce Esad’ın kabinesiyle yaptığı ortak toplantıları, artık silahlı muhalif gruplarla mı sürdürüyor?

ABD’nin Irak’ta bir buçuk milyonu aşkın Müslüman’ın kanı pahasına vaat ettiği sözde demokrasi’yi Suriye’ye getirme görevini AKP mi üstlendi?

Ortada ilan edilmemiş bir Suriye savaşı mı var? AKP iktidarı bütün bu iddialara cevap vermeli, gerçekleri açıklamalıdır.

Bütün bu gelişmeler Türkiye’nin Ortadoğu’da hızla yalnızlığa ve maceraya belki de savaşa doğru sürüklendiğini açıkça ortaya koymaktadır.Artık Türkiye’nin bütün komşuları bizi ABD’nin maşası olarak görüyor…Bu görüntü iktidara yakışıyor…! Ama Türkiye’ye hiç yakışmıyor…