Ropörtaj Erhan Esaspehlivan...

Daha anlaşılır ve hafızalarda yer edinmesi için kısa kısa bölümlere ayırdığımız, Türkiye’nin yargılanan ilk hackerı Tamer Şahin ile röportajımızın son bölümünde devlet işlerini ve özel hayatını konuştuk.


Sohbetin başından sonuna kadar kafamızı tırmalayan konuydu, “En zayıf sistemler devlet kurumlarının” diyerek mesaj veren Tamer Şahin’in devlet ile neden işbirliği yapmadığı veya devlet erkanından kimsenin nasıl ona bugüne kadar herhangi bir konuyu danışmamış olmasıydı.

Sonra anladık ki Tamer Şahin’e devlet adına birileri gelmiş. Sonra karşısındakilerin devlet olmadığını anlayınca Tamer Şahin irtibatı kesmiş. Şahin JİTEM ve MİT ile nasıl bağlantıya geçtiğini, ve onlardan neden koptuğunu, ilişkilerini sonlandırdığını şu şekilde anlatıyor…

ASLINDA MİT VE JİTEME BAYAĞI YARDIMCI OLDUM

Devletin ve milletin birliği bütünlüğü için hiçbir zaman görev ve sorumluluktan kaçmayacağını belirten, Bursa'daki çocuk tacizi davasında da polislerle işbirliği yaptığını, MİT ve Jitem’e yardımcı olduğunu anlatan Şahin, "Daha önce polis ile işbirliği yaparak bir takım insanları yakalatmıştım. Bursa'daki çocuk tacizi davasını İnterpol ile ortak bir çalışma yaparak yakalatmıştım. Bunların dışında MİT'in bir bayan aracılığıyla bana getirdiği teklif var. Daha sonra bu bayanın Masonlar'la ilgili bir tez yazdığını öğreniyoruz. Benim devletle işbirliği yaptığımı sanıp, Jitem ajanlarıyla olan çalışmalarım var. Bu Jitem ajanları için dinlenemeyecek telefonlar yaptım. Bu telefonları kullandılar. Fakat daha sonra bu işte yanlış bir şeyler olduğunu fark ederek bu insanlarla olan iletişimimi kestim. Yani karşımda devletin olmadığını, benim rapor verdiğim kişilerin ucunun devlete dayanmadığını öğrendim. Kullanıldığımı anlayıp bu görüşmeleri sonlandırdım. Bu konunun da kitapta detayları mevcut.



BAŞBAKAN ERDOĞAN VE SEVDİĞİ LİDERLER


Örnek aldığınız liderler dediğimizde “Başta bu ülkeyi bize emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk diyen ve yakın geçmişte merhum Turgut Özal ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isimlerini zikreden Şahin, “Bu ülkede ben ilk bilgisayarı televizyonda merhum Turgut Özal’ın halka sesleniş konuşmasında, masasının üzerinde görmüştüm. Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak bilimi, ilimi, teknolojiyi ülkemize getiren, yayan çok önemli bir kişidir benim için merhum Turgut Özal. Mesela son dönemde yine bilim ve teknolojiye önem veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın okullarda tablet uygulaması. Bu eğitimde yontma taş devrinin kapanıp, cilalı taş devrinin açılması gibi önemli bir olaydır.

Evet çocuklarımız ve bilgisayar bağımlılığı konusundaki uyarılarımıza bakıldığında bu size tezat gelebilir. Fakat hayır, öyle değil. Eğitimde bilgisayar kullanımı, öğrencilerimizi öğretmenlerimizin kontrolü altında dünya ile buluşturup, teorik dersleri pratik hale getirmenin en akılcı yoludur. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum bu hamlesi için. Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihini kitaptaki düz yazıdan okuyan çocuklarımız onun filmini veya belgeselini elindeki tabletten izlediği zaman konuyu en az 3 kat daha erken kavrayacaktır. İnsan duyduğunu izlediğine oranla daha erken unutur. İzlediğimiz şeylerin akılda kalması daha kolaydır. Bu nedenle ben okullardaki tablet uygulamasını destekliyorum. Desteklemeyenler, okullardaki değil evlerdeki tehlikeyi görsünler. Bizim eli öpülesi öğretmenlerimiz bu çağı ve öğrencilerimizi çok iyi bir şekilde kontrol edecektir. Kimse bundan şüphe duymasın” dedi.



İŞTE TAMER ŞAHİN’İN ÖZEL YAŞAMINDAN BUGÜNE KADAR HİÇ DUYMADIKLARINIZ

En sevdiği yemekler: Fazla mümkün olmasa da ev yemeklerini çok severim.

Medeni durumu: Bekar, ilişkisi var nişanlanmak üzere.

Hobileri: Spor araç, bilgisayar, sinema, kitap okumak.

Kullandığı bilgisayar: Kişisel ihtiyaçlarım için Apple MacBook Pro. İş için genelde Linux

Kullandığı telefon: Samsung’a göre daha güvenli bulduğu İphone 4.

Son dönemde hoşuna gitmeyen meseleler: Dizilerde Hacker Tamerler hep ölüyorlar. Bu hiç hoşuma gitmiyor. Birde röportajlarda mesleğimi cinsellikle yarıştırmaya çalışıyorlar. Buda tuhafıma gitmişti. Fazıl Say’ın ekmek yediği tekneye böylesine ihanet etmesi de hiç hoş değil. O da canımı sıkan önemli meseleler arasındadır.

WEB CAM İLE FİLM ÇEKSELER İZLERİM

“En çok sevdiğim süper kahraman Wolverine’dir. Onda bir derinlik bir gizem vardır ve hiç kaybetmemiştir bu derinliği diyen” Tamer Şahin, Vacovski kardeşler

Guy Ritchie, Quentin Tarantino ve özellikle de Christopher Nolan gibi isimlerin filmlerini hayranlıkla izlediğini ve herkese tavsiye ettiğini belirterek “Bu isimler web cam ile film çekseler izlerim” dedi.

TAMER ŞAHİN HOŞ SOHBET VE TRABZON

Tamer Şahin ile ilgili görüşlerimizi röportajın başında dile getirmiştik. Hatta onunla tanıştığımız günün gecesi yaptığım bir paylaşımla Türkiye’de Bilişim Bakanlığı kurulacaksa başında Tamer Şahin olmalıdır demiştim. Kararlı, bilgili, dünyaya kafa tutacak cesarette, sevecen, alçak gönüllü bir lider profili çiziyor. Ben internetin başkomutanı bu dahi dediğimde Trabzon'da ki meslektaşlarım abartmışsın diyordu fakat yazı dizisini okuyanlar az bile yazmışsın demeye başladı. Hatta Sitemizin Yayın Danışmanı Levent Ustabaşı Tamer Şahin’e bir gece yarısı attığı **@tamersahin unutma ! Sen Seyit onbaşının torunusun 200 okkalık mermiyi hazneye süren.. Trabzon'da seni öyle karşılayacağım sana söz** sözleriyle ona beslediği hayranlığı dile getirdi. Restorantta bana rastlayan bir işadamı “Erhan bey demek CIA ne zamandır beni takip ediyor. Çok iyi oldu bunu yazdığın. Artık Facebook’u daha dikkatli kullanıyorum. Ayrıca evdeki akıllı televizyonunda fişini artık çekiyorum. Bilgisayardan tüm özel bilgilerimi sildim” dedi.  Gerçekten bölgemizde röportaj insanları etkilemişti. Çünkü okurlarımıza ihtiyaçları olan bilgileri verdik. Böyle insanları Allah her zaman dünyaya göndermez. Allah’ın kendisine bahşettiği bu üstün becerisinin sadakasını da vermeyi ihmal etmiyor Tamer Şahin. Mesela uluslararası firmalara on binlerce dolara verdiği güvenlik yazılımı ile ilgili eğitim seminerlerini öğrencilere verdiğinde karşılığında kesinlikle para talep etmiyor. 20’ye yakın üniversitede eğitime katıldı. Trabzon’a henüz gelmemiş olan Şahin Karadeniz insanını çok sevdiğini belirterek “Benim çevremde çok Karadenizli ve Trabzonlu var. Karadenizlilerle oturduğum zaman hiç karamsar olmuyorum. Çok heyecanlı, girişken, neşeli insanlar. En yakın zamanda Karadeniz doğası, yaylaları ve yemekleri için Karadeniz’e ve bölgenin incisi Trabzon’a geleceğim. Orda merak edenlerle ve özellikle genç arkadaşlarla hasbihal etmeyi isterim.

MARK ZUCKERBERG FACEBOOK KULLANMIYOR MU!

Tarafsız yayıncılık ilkemiz nedeniyle Tamer Şahin’in CIA tarafından yönetildiğini iddia ettiği Facebook’un, kurucusu Mark Zuckerberg ile kurduğu Facebook şirketi üzerinden irtibata geçmek istedik. İddiaları kendisine yönelttik. Fakat bir hafta oldu ses seda çıkmadı.

Acaba Mark Zuckerberg kurduğu bu sistemi kendisi kullanmıyor mu. Yada gerçekten CIA bu işin başında ve şu anda bizleri mi araştırıyor. Sonuçta biz cevap hakkı tanımış olduk. Cevap vereceğini beklediğimizden değil, tabi ki milyonlarca insan ona her gün mailler atıyor oda mutlaka cevap vermiyordur. Biz adet yerini bulsun, meslek etik kurallarını yerine getirelim dedik. Bizim başımız büyük, damarı tutar yarın çıkar Mark Zuckerberg bana niye sormadınız der. O nedenle biz soralım dedik.

Ulusal basına dahi zor randevu verirken, Trabzon’un ve Trabzonluların sitesi www.61saat.com’a zaman ayırdığı için Tamer Şahin’e ve aramızda bir bağ kuran Ömer Faruk Kaya kardeşime teşekkürü borç biliriz. Bu teşekkürümüzü onları Trabzon’da layıkıyla ağırlayarak yineleyeceğiz. Teşekkürler koca yürekli, tehlikeli ama zararsız korsan.