Suriye'de terör örgütü Pkk'nın uzantısı olan Demokratik Birlik Partisi (PYD), Türkiye sınırına yakın kentlerde provokatif girişimlerine devam ediyor. PYD, Mardin'in Nusaybin ilçesine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Suriye topraklarında, sözde 'Kürdistan Halk Tugayları Ordusu(YPG)'nun kuruluşunu dün itibarı ile ilan etti. PYD, "Devletleşme yolunda bu bir ilk adımdır." dedi.

Suriye'de süren iç savaş ve kargaşa sonrası Suriye sınırının kuzeyinde bulunan Kürtlerin yoğun olduğu kentlerde devlet yönetimine el koyan Pkk'nın Suriye uzantısı PYD, sözde Batı Kürdistan sınırları içerisinde bulunan kentlerin askeri güvenliğini sağlamak için 'Kürdistan Halk Tugayları Ordusu' kurduğunu açıkladı.

PYD, Batı Kürdistan'da yer alan Kobani, Kamışlı, Amude, Derika Hamko, Afrin, Tırbe Sıpi ve Serakani gibi Kürt nüfusunun yoğun olduğu kentlerin bağımsızlık ve özerklik yolunda askeri güvenliğini bizzat 'Kürdistan Halk Tugayları Ordusu' ile sağlayacağını duyurdu.

Suriye'nin kuzeyinde bulunan Kürt kentlerinin sokak ve mahallelerin asayiş güvenliğini sağlayan bağımlı bağımsız tüm sokak çetelerini bu sözde oluşum içine katılması için davette bulunan PYD yöneticileri, "YPG çatısına bağlı tüm birlikler bu tugay merkezinden idare edilecektir. Bunun dışındaki oluşumlar lağvedilecektir." açıklamasını yaptı.

PYD, daha önce de Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi karşısında bulunan Kobani'de Tolhıldan (Öcalan): Gaziantep karşısında bulunan Afrin'de ise (Şehit Çekdar) paralı askeri kamplarını kurmuştu.