Türk savaş uçakları ile koalisyon uçaklarının dün gece yarısı itibari ile Suriye’deki IŞİD hedeflerine ortak operasyon düzenledi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Türkiye ve ABD arasında DEAŞ’la mücadele konusundaki mevcut işbirliğinin daha da derinleştirilmesi yönünde alınan kararlar hakkında kamuoyuna bilgi sunulmuştu."

"Türk Hava Kuvvetleri'nin uluslararası koalisyonun IŞİD'e karşı yürütülen Özgün Kararlılık Harekatı çerçevesinde devam eden hava operasyonlarına katılımına ilişkin teknik nitelikteki belge de ABD ile 24 Ağustos 2015 tarihinde imzalanmıştı."

HAVA HAREKATI BAŞLATILDI
"Savaş uçaklarımız, bu çerçevede koalisyona ait savaş uçaklarıyla birlikte Suriye’de belirlenen ülkemiz güvenliğine de tehdit oluşturan IŞİD hedeflerine karşı dün akşamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başlamıştır. Terör örgütleriyle mücadele, Türkiye bakımından öncelikli bir ulusal güvenlik konusudur. Bu mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir."

OPERASYONLAR KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEKTİR
"Türkiye, 2013 yılından bu yana terör örgütleri listesine aldığı IŞİD'den kaynaklanan terör tehdidinin bertaraf edilmesine yönelik çabalara aktif desteğini ulusal düzeyde ve Uluslararası Koalisyon bünyesinde kararlılıkla sürdürecektir” denildi.