Başbakan Erdoğan, açılışı yapılan Kadıköy-Kartal Metrosu’nin ilk sürüşünü gerçekleştirdi.


Vatman koltuğuna geçen Erdoğan, yaklaşık 22 dakikalık yolculukta Kartal’a ulaştı. Metro’dan indikten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, yolculuğunun yaklaşık 22 dakika sürdüğünü belirterek, "Herhalde konfor iyiydi. İnsanımıza yakışan da bu. Böyle bir yatırımı inşallah Kaynarca’ya kadar uzanacak haliyle 3,1 milyar Türk Lirasına ulaşacak bu yatırımı gerçekleştirdiği için İstanbul Belediyemize başkanımıza tüm emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum." dedi.


İstanbul’da tüm metroları yapmanın kendilerine nasip olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, daha önce başlangıcı yapılan İstanbul’un ilk metrosu Taksim Metrosu’nun da tamamlanmasının kendilerine nasip olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Bizler geldik çok yoğun çalışmalarla o zaman o yatırımı başlattık. Şimdi o yatırım sürekli olarak devam ediyor. Kadir Bey döneminde de yine yayılarak genişleyerek gerek metro olarak gerek hafif metro olarak devam ediyor. Bunlar yüksek hızlı trenle birleşmek suretiyle inşallah bizim ulaşım ağımızı sadece İstanbul içinde bırakmayacak şehirler arası ulaşımı da inşallah kolaylaştırmış olacak." dedi.

Metro aracını kullanırken çok mutlu olduğunu aktaran Erdoğan, "Hele hele İstanbul’da bu 2. köprünün, Haliç Köprüsü’nün tamir bakım işlerinin yapıldığı bir dönemde böyle bir açışını gerçekleşmiş olması bu konuda ilgili arkadaşlarımızın gerek belediye başkanımızın gerek tüm yüklenici firmalarımızın samimiyetini ortaya koyması açısından önemli. Bu tamir bakım gibi şeylerin yapılması gerekir. Böyle zamanlarda da tabi halkımın bazı sıkıntılara göğüs germesinde fayda var. Verdiğimiz bu sıkıntı sebebiyle tüm arkadaşlarım adına kendilerinden helallik diliyorum. Özür diliyorum ama bunları da yapmak durumundaydık." dedi.

Basın mensuplarının, “Yüzde 50 indirim teklifi sizden mi geldi?” şeklindeki sorusu üzerine Erdoğan, “Bayram için tamamen ücretsiz. Bayram için 4 gün ücretsiz. Ekime kadar meclis bir karar almış. Yüzde 50 indirim." cevabını verdi.

Basın mensuplarının İstanbul’un metro hattı haritasının daha önce mizah dergilerine konu olduğunu hatırlatılması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu: "Zaten onu biliyorsun ben bir çok televizyon programlarında gösterdim. Türkiye’yi biz Karayolları'nı da nereden aldık? hangi ağlarla donattık, demir yolunu nereden aldık hangi ağlarla donattık? biliyorsunuz 10. Yıl Marşında geçer, demir ağlarla ördük falan, neyi ördün? hiçbir şey örmüş falan değilsin. Ortada duranlar belliydi. Demir ağlarla şimdi Türkiye’yi biz örüyoruz."
Başbakan Erdoğan, Kartal metro istasyonundan çıktıktan sonra kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.