Daha sonra kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ilk olarak Suriye’de yaşanan gelişmelere değindi. Atalay, Suriye’nin kuzeyindeki küçük yerleşim yerlerinde bazı PKK yandaşlarının gösterileri yaptığını, kayda değer bir durumun olmadığını düzenin sağlandığında olayların yok olacağını söyledi.

Atalay, Suriye’deki gelişmelerle ilgili bazı konuların Türkiye’de büyütüldüğünü ve Suriye’deki olaylarla ilgili gelişmelerin bazen hükümete eleştiri anlamında kullanıldığını ifade ederek ortada büyütülecek bir durum olmadığını söyledi. Atalay, “Türkiye büyük bir devlet. Kendi sınırında bir olay oluyor. Suriye sınırımızda olaylar var. Suriye’de şu anda büyük bir kargaşa var. Bu kargaşanın içinde mevzi bazı şeyler olabilir. Boşluk bulunan yerlerde mevzi olarak o tür bazı görüntüler oluyor. Suriye’de inşallah bu olaylar bittiğinde, orada sistem, düzen kurulduğunda o görüntülerin hiçbiri olmayacaktır. Şu anda önemli olan Suriye’deki devam eden büyük olay. Suriye’nin kuzeyindeki küçük yerleşim yerlerinde bazı PKK yandaşlarının gösterileri oluyor. Öyle kayda değer, çok büyütülecek şeyler değil. Düzen sağlandığında onların hepsi yok olur. Öyle görüyoruz” dedi.

Suriye’deki olayları yakından takip ettiklerini dile getiren Atalay, üzerinde durulması gerekenin, Beşar Esad güçlerinin uyguladığı şiddet ve ölümler olduğunu vurguladı.

ATALAY’DAN IRAK BAŞBAKANI MALİKİ’YE NOTA

Başbakan Yardımcısı Atalay, yaşanan terör olayları karşısında Irak Başbakanı Maliki’nin seyirci kaldığını ifade ederek, “Güne terörle ilgili acı bir haberle başladık. Türkiye büyük bir ülkedir. Allahın izniyle bütün sorunları çözeceğiz. Başımıza 30 yıldır bela edilen bir terör var. Mücadelemiz sürecek. En küçük zaaf yoktur olamaz. Irak’ın başbakanı diyor ki; Bizim sınırımızı geçip operasyonda bulunuyor uçaklar. Irak ve konumu gereği orada bulunan ABD bu sorunu kendiniz çözün. Biz çözmeseniz biz çözeriz ve onun için de uçaklarımız Kandil’e, Kuzey Irak’a, terör örgütünün bulunduğu yerlere devamlı operasyonlar yapıyor ve yapacaklarda. Irak’ın başbakanı ne derse desin. Biz onlara diyoruz ki girin toprağınızdan terör temizleyin. Eğer temizlemeseniz Türkiye kendi hakkını, hukukun gerektiği şekilde korur. Biz bunlara müsaade etmeyiz” diye konuştu.