Plaj ve marinalara verilen bu ödül, bu tip kıyıların temizliği, çevre yönetimine verilen önem, güvenlik önlemleri ve benzeri özellikleri temel alır. Buna göre ödül verilir ve ödül alan kıyılar da tatilciler için ilk sırada yer alır. Üç tarafı denizler ile çevrili olan ülkemizin kıyılarına bakacak olursak ise oldukça yüksek bir rakam ile mavi bayraklı kıyılarımızın çokluğunu fark ediyoruz. Tatil planı yapmakta olanlar için hızlıca mavi bayraklı kıyılarımıza göz atabiliriz dilerseniz. Her biri tatil hayallerinizi süsleyecek olan kıyılar, ister arkadaşlarınız ile isterseniz de aileniz, çocuklarınız ile gidebileceğiniz ideal bir tatil rotası olabilir. İşte ülkemizin en sevilen mai bayraklı plajları!
Öncelikle İstanbulluların en kolay ulaştığı tatil noktalarından biri olarak Balıkesir ve kıyılarından başlayalım. Ayvalık, en sevilen noktalardan biri ve mavi bayraklı oluşu ile biliniyor. Bunun yanında Edremit ve Erdek de unutulmamalıdır. Biraz daha güneye inip İzmir’e gelecek olursak, tatilcilerin ilk hedeflerinden biri olan İzmir, neredeyse boydan boya mavi bayrak sahibi kıyılar ile bezelidir. Kentin, 8 ilçesinde toplam 47 plajı ve 3 marinası mavi bayrak kriterlerini taşımaktadır ve ödüllüdür. Bu da hem yerli hem de yabancı turistleri etkileyen İzmir’in önemli özelliklerinden biridir. Antalya ise yine İzmir gibi tatil denilince ilk akla gelenlerden biri. Üstelik Antalya’da rakamlar biraz daha yukarılara çıkıyor. Kentin 201 plajı ve 5 marinası mavi bayrak sahibidir. Bu demek oluyor ki Antalya tatilinizin en yüksek standartlarda gerçekleşecek.
Antalya’nın en güzel kıyılarından da kısaca bahsetmek gerekirse, tatil planınızı yaparken Lara Plajı’nı unutmamalısınız. Kaş’ın Kaputaş Plajı da yine unutulmaması gereken en güzel kıyılardan biridir. Hem doğa sporları yapıp, hem de muhteşem bir deniz keyfi yapabileceğiniz Ölüdeniz ise belki tatilinizin bir durağı olabilir. Ancak bu kıyılar tatilcilerin gözdesi olan en sevilen noktalardır. Kıbrıs’ın muhteşem tatil noktaları ile karşılıklı yer alan bu kıyılar, adanın mavi bayraklı kıyıları ile aynı özelliklere sahip. Pasaport ya da vize ihtiyacınız olmaksızın seyahat edebileceğiniz Kıbrıs’ı da unutmamalısınız. Kıbrıs otelleri geniş bir çeşitlilik ile turistleri ağırlamaktadır ve tatil için harika birer alternatif oluşturmaktadır. Kıbrıs turları da sizin için keyifli bir tatilin anahtarı olabilir. Hem çeşitli Kıbrıs otelleri sizin için konaklama noktası olabilir, hem de ada genelinde görülmesi gereken yerleri görerek, kültürel faaliyetleri de yüksek bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Akdeniz kıyılarındaki bu muhteşem lokasyonlar, her biri farklı manzaraları ve güzellikleri ile her tatilcinin keyifli zaman geçirmesini tesis edecek niteliktedir. Yetişkin, genç ya da çocuk, her bir birey, bu kıyılarda zaman geçirmekten memnuniyet duyacaktır. Tatil için en doğru seçenekler mavi bayrak sahibi olan kıyılardır. Bu bilgi ışığında yapılan tatil organizasyonları sizi daha fazla tatmin edecektir.