Sağlık Aktüel'in haberine göre, ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak, 2012 Kamu Personel Seçme Sınavına başvuru işlemleri 18 Haziran 2012 tarihinde başladı. Sınav için, 21 Haziran 2012 tarihine kadar toplam 355.046 aday sınav ücretini yatırırken, 174.186 aday başvuru işlemini tamamladı.

Sınava başvurular 11 Temmuz 2012 tarihinde sona erecek. 2012 KPSS sınavına, ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde yaklaşık 2.500.000 adayın başvuru yapması bekleniyor. 23 Eylül 2012 tarihinde yapılacak sınav için, başvuru sonuçlarına bağlı diğer hazırlık çalışmalarının hemen başlaması zorunlu olduğundan başvuru süresinin uzatılmayacağı belirtildi.

Başvurunun son günlerinde yapılan başvurular nedeniyle başvuru merkezlerindeki yoğunluğun adayın mağduriyetine yol açacak bir durum oluşturmaması için, ortaöğretim mezunu tüm adaylar ile bireysel başvuru hakkı olmayan ön lisans mezunu adayların bir an önce başvuru merkezlerinden başvurularını tamamlamaları gerektiği, internet üzerinden bireysel başvuru yapacak adayların da en kısa sürede başvurularını yapmaları yararlarına olacağı belirtildi.

Sınav ücretini yatırıp başvuru işlemini tamamlayan adayların ise başvuru bilgilerini, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden kontrol ederek başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinmeleri ve bu dökümü, sınavın diğer tüm aşamalarında gerekeceğinden özenle saklamalarının önemine değinildi.