Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde 28 Aralık 2011 günü yaşanan olayların ardından ölenlerin yakınlarının ilk bayramı olması sebebiyle Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk köye bugün taziye ziyaretinde bulunacaklarını belirtmişti. Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk için Köye güvenlik önlemi almaya gelen ve içerisinde askerlerin bulunduğu bir minibüs Gülyazı köyüne 200 metre kala virajı alamayarak şarampole yuvarlandı.

İçerisinde 18 askerin bulunduğu minibüsteki askerleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’u bekleyen köydeki vatandaşlar kurtardı. Çok sayıda askerin yaralandığı kazada yaralanan askerlere ilk müdahaleyi yapan köylü vatandaşlar ilk müdahaleyi yaptıktan sonra köyün üst tarafından bulunan sınır Gülyazı Sınır Tugayına götürüldü. Yaralanan askerler Sınır Tugayın’da ki müdahalenin ardından Askeri helikopter ile Şırnak Askeri Hastanesine sevk edildi.

Şırnak Valisi yaptığı açıklamada, 9 asker ve 1 korucunun şehit olduğunu açıkladı.

 
TRABZONSPOR'DAN BAŞSALIĞI
"Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde, güvenlik önlemi almak için bölgeye giden askerleri taşıyan minibüsün, bugün sabah saatlerinde uçuruma yuvarlanması sonucu 9 asker ve 1 korucunun şehit olduğu, 4 asker ve 1 çocuğun da yaralandığı haberini derin bir üzüntüyle öğrendik.


Yaşanan bu kaza sonucu şehit düşenlere Yüce Allah’tan rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm Türk halkına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileriz."