Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından yapılan “Ciyo” adlı hidrojenle çalışan hidromobil tanıtıldı. Takım Kaptanı Melih Emre Yerlikaya, başka projeler üzerinde de çalıştıklarını, hedefleri arasında insansız hava aracı da yapmak olduğunu anlattı.

Sivas’taki bazı kurumların destekleriyle yapılan “Ciyo” adlı hidromobil, Mühendislik Fakültesi Mavi Salon'da düzenlenen programda tanıtıldı. Tanıtım programına Mekanik Teknik Proje Ekibinde Makine Mühendisliği son sınıf öğrencileri Melih Emre Yerlikaya, Cumhur Köseoğlu, Şaban Yılmaz, Bilge Berk Eren, Ziya Karataş, Erkan Kaya, Talha Çay, Murat Arslan, Sercan Keser, Ahmet Güvendi, Ömer Yıldız, Halil Cenberg Figen ve Cihat Karakaş da katıldı.

Tek Kişilik

Tek kişilik olan Ciyo'nun tanıtımında konuşan Takım Kaptanı Melih Emre Yerlikaya, aracın yapılış aşamaları ile karşılaştıkları zorlukları, çalışma sistemi ve teknik özelliklerinden bahsetti.

Öğrencilerin Yeni Hedefi İHA Yapmak

Yerlikaya, "Cumhuriyet Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri olarak başka projeler üzerinde de çalışmalarımız sürüyor. Hedeflerimiz arasında insansız hava aracı, 3D yazıcı, medical cihaz, sıva otomasyonu, altı zamanlı içten yanmalı motor, paletli buggy gibi projeler var. Bu projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz, ancak desteklerin artması gerekiyor. Çalışmalarımızda bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

“Hidromobil Bizim İçin Sıçrama Tahtası”

Diğer üniversitelerde gelişen teknik aktiviteleri örnek alarak söz konusu çalışmayı başlattıklarını söyleyen Yerlikaya, "Sadece hidromobil bizim için bir sıçrama tahtası niteliğinde bir proje olacaktı. TÜBİTAK hidrojen yarışlarına katıldık. Türkiye'nin her yerinden üniversitelerin kendi ürettikleri araçlarla katıldıkları bir organizasyondur bu. Cumhuriyet Hidromobil sadece yarışların altıncısına yetişmiş oldu. Biz akşamları ve geceleri çalışarak bu aracı meydana getirdik. Aracı 1 yıl içinde tasarlayarak hazır hale getirdik" dedi.