Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir dizi programa katılmak amacıyla geldiği Van’da vatandaşlarla buluştu. Teravih namazı için geldiği Gevaş ilçesinde uyuşturucu bağımlısı bir genç Davutoğlun’dan yardım istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Partili Van Tuşba Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldıktan sonra Van Valiliği’ni ziyaret etti. Vali İbrahim Taşyapan ile basına kapalı olarak görüşen Davutoğlu, ardından Gevaş ilçesine geçti. Teravih namazı için Gevaş Merkez Camisi’ne geçen Davutoğlun’dan uyuşturucu bağımlısı Serdar Yentek, yardım istedi.

Başbakan Davutoğlu, uyuşturucu bataklığından kurtulmak isteyen genci dinledi. Davutoğlu’ndan yardım isteyen Yentek İHA muhabirine yaptığı açıklamada; "Başbakan’a uyuşturucu bağımlısıyız. Uyuşturucu kullanıyoruz. Benim gibi kaç tane arkadaşım var. İyi olmak istiyoruz. Bize iş imkanı versinler. Kaymakamımız bizi iki defa tedavi ettirdi, ama sonuç alamadık. Bizi tedavi ettirsin, biz de bu pislikten kurtulalım” dedi.

Ardından camide teravih namazı kılan Davutoğlu namazın ardından toplanan kalabalığı selamlayarak eşi Sare Davutoğlu ile birlikte buradan belediye binasına geçti. Kalabalık arasında sıkışıp kaldığı için ağlayan bir çocuğu da teselli ederek oyuncak veren Davutoğlu, yol güzergahındaki terzi dükkanına geçerek burada terzi Şuayip Savaşer ile görüştü. Görüşmede terzi Savaşer’den kendisine bayram için gömlek dikmesini istedi. Ardından Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Davutoğlu, daha sonra Yüzüncü Yıl Parkı’na geçti. Burada kendisini bekleyen halkla çay içerek beraberindeki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile daha sonra Van’dan ayrıldı.

(İHA)