Trabzon’un turizm noktasında 2012 yol haritası bugün yapılan toplantı ile belirlendi. Trabzon’da Trabzon Valisi Recep Kızılcık başkanlığında; kamu kurumları, acenteler, oteller ve STK’ların katılımı ile bir turizm toplantısında dikkat çeken konuşmalar yapıldı.

HER HALDE EN BECERİKSİZ BİZİZDİR
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kızılcık,önce özeleştiri yaptı ardından da önerilerini sıraladı. Vali Kızılcık, “Bu doğal güzellikler tarih ve kültür güzelliklerine sahip olup da şuanda bu kadar az turisti çekebilmeyi herhalde sadece biz becerebiliyoruz. Ben bu anlamda başta kendim olmak üzere bir bu sektörde uğraşan tanıtım ve pazarlama işinde çaba sarf eden kamu özel ve STK kuruluşları olarak özeleştiri yapmak istiyorum” dedi.

EKSİKLİKLERİ HEP BERABER DİLE GETİRMELİYİZ
Vali Kızılcık, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Bu ihtişamı, bu parıltıyı pazarlamamamın insanlığa anlatamaman herhalde hüznünü sıkıntısını bir kere daha bu güzel tanıtım filmini seyrederken hepimiz hissetmişizdir, yaşamışızdır. Zira artık turizm şuanda dünyada en hızlı yükselen sektör bir endüstri konumunda. Dolayısı ile bizlerde il olarak burada bizde varız, bizde hak ettiğimizi almak istiyoruz demeliyiz. Ben yaklaşık 3 yıldır Trabzon’umuzdayım, ancak turizmimizin hak ettiği yerde olmadığının bu güzelliklerimizin ülke ve uluslararası toplum ile yeterince paylaşılamadığın defaten dile getiriyorum. Bu konuda eksikliklerimizi hep beraber dile getirmemiz gerektiğini ve gelen misafirlerimiz için daha güzel mekanların ağırlamaların yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.


TRABZON’UN BEKLEMEYE TAHAMMÜLÜ YOK
Trabzon’un turizm noktasında uzun bir süre beklemeye tahammülü olmadığını kaydeden Vali Kızılcık, “Yaşadığımız çağ bilgi çağı enformasyon çağı dolayısı ile biz artık zamanla yarışıyoruz. Dolayısı ile uzun süre beklemeye tahammülümüz yok. Bu güzellikleri bir taraftan daha fazla ortaya çıkarırken bir taraftan da insanlık ile daha fazla paylaşmalı. Bunun sonucunda da Trabzon’a daha fazla para daha fazla zenginlik çekebilmeliyiz.
Turizm, madem insanlar geliyor aynı zamanda bir gelir elde etme faaliyetidir. Tabiki sizler gelen misafiri ne kadar memnun edersiniz o kadar gelir elde edersiniz. Özellikle her şey dahil sisteminin çok fazla ülkemize gelir getirmediğini ama alternatif turizm olanaklarına sahip bölgemizin ve ilimizin daha elit bir turist tabakasını çekebilmek ve böylece de şehrimize daha fazla turist getirip daha fazla gelir elde etme imkanına sahibiz.
Yen sezonuna gerdiğiniz 2012 turizm sezonunda gelen misafirlerimizi daha memnun olarak ağırlayacağız onları birer Trabzon’un turizm elçisi olarak göndereceğiz. 2013 yılında daha fazla turist çekebilmek için onlardan beklentilerimiz daha fazla olacak” dedi.


TRABZON FİLM PLATOSU OLUYOR
Turizm İl Müdürü İsmail Kansız ise, şunları söyledi:
Trabzon film platosu haline gelmekte. Birkaç tane film teklifi vardır. Bu filmleri yakın zamanda birkaç gün içerisinde Trabzon’da çekime başlanılacak. Bir tanesinin başrolünde Kadir İnanır oynayacak. Ortahisar Mahallesi’nden itibaren çekimlere yakında başlanacak.
Trabzon’da 283 kültür varlığı vardır, ki bu bir kent için çok önemli bir rakam. Gelen turist Trabzon’da 1,5 gün kalmaktadır. Onda sonra başka yere gitmektedir. Bu noktada Trabzon’da turizmi 12 aya yaymalıyız. Bunu yaptığımız da Karadeniz odaklı turizm Trabzon’dan başlamıştır. Trabzon odaklı turizmi geliştirmek için konaklamayı arttırmak, tesisleri arttırmamız gerekmektedir.


Kaynak: 61saat.com