Van'ın en işlek bölgeleri olan Beşyol Meydanı başta olmak üzere Cumhuriyet ve Kazım Karabekir Caddeleri üzerindeki billboardlara asılan afişlerin üzerinde Kürtçe, "Li Çanakkale'ya ku teji merxas bun, ji teji parçeyek heye", altında ise Türkçe aynı anlama gelen, "Yiğidin harman olduğu Çanakkale'de senden de bir parça var" ifadeleri yer alıyor.

Çanakkale'de şehit düşen Vanlıların isimleri ve bazılarının fotoğraflarının da bulunduğu afişler, vatandaşlar tarafından dikkatle inceleniyor. Mehmet Akif Ersoy'un, "Değil mi cephemizin sinesinde iman bir, sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir değil mi? Cenge koşan Çerkez'in, Laz'ın, Türk'ün, Arap'la Kürt ile bakidir ittihadı bugün. Değil mi sinede birdir vuran yürek yılmaz, cihan yıkılsa emin ol, bu cephe sarsılmaz" mısralarının da yer aldığı afiş, vatandaşlar tarafından birlik mesajı olarak değerlendirildi.

Afişi dikkatlice inceleyen bir vatandaş, "Bu afişi okuyunca mutlu oldum. Türk, Kürt, Laz, hepimizin kardeş olduğunu dile getiriyor. Bu vatan hepimizin" dedi.