18 Mart Şehitler ve Gaziler Haftası dolayısıyla Trabzon'da özellikle sosyal sorumluluk projeleri ile öne çıkan AKHİDER Yönetim Kurulu üyeleri ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde çeşitli bölümlerde okuyan öğrencilerle birlikte Çanakkale'ye giderek şehitlikleri ziyaret etti. Çanakkale savaşındaki sperleri de gezen kafile bir hayli duygulandı. Üç gün süren gezide savaşın gerçekleştiği tüm cepheler gezilerek bu vatanın hangi şartlarda ve ne kadar ağır bedeller ödenerek bizlere emanet edildiğini yerinde görme fırsatı bulduklarını dile getiren Akhider yönetim kurulu başkanı Fatih Ceylan, şunları söyledi:
"Anadolu Kültür ve Hizmet Derneği adı altında yaklaşık beş yıldır Trabzon’da özellikle gençlere yönelik kültürel faaliyetler anlamında güzel pogram ve projeler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda da gençler olarak geleceğimizi planlarken hangi şartlardan bu güne gelindiğini iyice analiz etmemizin bizlere çok büyük faydalar sağlayacağına dikkat çekmek istedik. Bu tür kültürel organizasyonların sistemli bir şekilde yaygınlaştırılmas çok önemli"
Derneğin Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Asena Nur Ercin ise, "özelliklede üniersviteli arkadaşlarımız son dönemlerde bu tür organizasyonlara duyduğu ilginin ilerisi için biz gençlere büyük umutlar veriyor. Bilinçli bir toplum olma yolunda yarınlarımızın aydınlık olduğunu bugünden görebiliyoruz" şeklinde konuştu.
AKHİDER Yönetim Kurulu üyeleri katılımcılara teşekkür etti.