Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Oda ve Borsa Başkanları'na seslendi. Başbakan Yıldırım, vergi ve gecikme cezalarının kaldırıldığını açıkladı. Yeni düzenleme, HGS cezaları ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren trafik cezalarını da kapsıyor.
Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

15 Temmuz gecesi FETÖ, devletimizi, Cumhurbaşkanımızı, Genelkurmayı, MİT'i hedef aldılar. Masum insanları öldürdüler.

Şehitlerimizi ve bize bıraktıkları mesajı hiç ama hiç unutmayacağız. Onlar sayesinde vatanımız kurtuldu.

Sizler üreten ürettiğini satan istihdam oluşturanların temsilcilerisiniz. Alın teri döküyorsunuz. Açılan köprülerde yollarda yapılan hızlı trenlerde sizin hisseniz var, akıl ve alın teriniz var. Emek ve fedakarlığınız için teşekkür ediyorum.

Darbecilerin hızla tespit ve yargıya teslim edilmesi için OHAL ilan ettik OHAL millet için değil biz kendimize ilan ettik. Ekonomik ve sosyal hayat aynen devam ediyor hatta eskisinden daha fazla canlanarak devam edecek. Bayramdan önce sizlere müjdelerimiz oldu ama bu hain örgüt bayramdan sonra bunların önüne geçmek istedi. Meclis'i çalıştırmaya devam ettik. İş hayatını ilgilendiren kanunları çıkardık ve hayata geçirdik.

Bu örgütle bölücü PKK örgütü arasında zerre kadar fark yok. İkisinin de düğmesi aynılarının elinde. İkisi de aynı merkezlerden kontrol ediliyor. İkisinin de amacı Türkiye'yi bölmek parçalamak.

'VERGİ VE GECİKME CEZALARINI KALDIRIYORUZ'

Vergi ve prim borçlarını 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergiyle ilgili dava ortadan kalkıyor. Bütün dosyalarda el sıkışıp uzlaşacağız. Oturacaksınız maliye ile uzlaşacaksınız. Yen bir sayfa açacaksınız.

Birikmiş vergi cezalarının tamamını kaldırıyoruz. Matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz.

İşletme kayıtlarını düzeltme imkanı tanıyoruz. Kasa fazlası eksiği hesap kitap tutmuyorsa stoktan gelen farkla hepsini hallediyoruz.

Varlık barışı… İçeride dışarıda para var. Bu parayı da bakamıyorsunuz. Aman çalındı mı alınır mı? Getirin ortaya çıkarın para da işe yarasın ekonomiye katkı sağlasın. Paran varsa derdin var. Derdinden kurtar.