17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yaptıktan sonra önce meslekten ihraç edilen, bugün polislere yapılan 3. dalga operasyonda da gözaltına alınan polis müdürü Yakup Saygılı'nın kendisine ne zaman operasyon yapılacağını daha önce söylediği ortaya çıktı. Saygılı'nın 10 Ağustos'ta Zaman gazetesine verdiği röportajda, "AGİT gözlemcileri burada iken siz hakkınızdaki yolsuzluk dosyasını hazırlayan müdürü gözaltına alacaksınız. Kimse almak istemez böyle bir riski. Tabii sona bırakırlar. Cumhurbaşkanlık seçimi biter ondan sonraki hafta başlarız." diyerek ilginç bir tahmine imza atmış oldu.

"KAHVE İLE BEKLİYORUM"

Saygılı, polislere yapılan 1. dalga operasyondan sonra Halkalı'da evinin önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Operasyonların bir süre daha devam edeceğini ön görüyorum ben. Eğer ki operasyonlar adli bir amaç güdüyor olsaydı bu şekilde yapılmazdı. Operasyonlar tamamen algı amaçlı yapılmıştır. Bekliyoruz arkadaşlar gelsinler diye. Kahve sıcak" şeklinde konuşmuştu.

TWİTTER'DAN DALGA GEÇTİ

Yakup Saygılı dün gecede kapısında takip ekibinin beklediğini, ancak onları atlatarak evden çıktığını Twitter'dan yazdı. Saygılı daha sonra attığı twitlerde ise nerede olduğunu bildirdi. Zaturre olduğunu belirten Saygılı, bir özel hastanede serum yediğini duyurdu.

YAKUP SAYGILI: KAPIDAKİ OPERASYON EKİBİNİ ATLATTIM

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu polislerine bu Sabah operasyon yapılacağına yönelik ilk iddia dönemin Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı'dan gelmişti. Saygılı, gece saat 03.00 sularında attığı Tweet mesajında "Bir takip egiticisine bir caylak. Alindim dogrusu. Sayi az olunca mecburen taciz takip olur. Hedefi de kaybeder... Sitenin girisinde takip ekibi durduguna ve taviz pahasina kaybetmemek uzere takip yaptigina gore operasyon sureci basladi demektir..." dedi.

"HASTANEDEYİM, SERUM YİYORUM, BİTİNCE GELİRİM..."

Saygılı daha sonra ise "Endise etmeyin hastanede serum yiyorum. Zaturre baslangici. Bitince gelirim. Halkali kent hastanesindeyim.. Gelin yine baslayalim. Genclik yillarimi hatirladim. Gec kalmayin..." mesajlarını paylaştı ve kendisini takip eden polislere yerini bulmaları için yardım edilmesini isteyen 'tiye alıcı' mesajlara devam etti.

YAKUP SAYGILI'NIN GÖREVİ SIRASINDA YAPTIĞI OPERASYONLAR

Saygılı, Mali Şube müdürlüğü yaptığı dönemde çok başarılı operasyonlar yaparak devleti milyonlarca lira zarardan kurtardı.

İşte Saygılı'nın yaptığı operasyonlardan bazılar;

- Ankara ve İstanbul'da lüks otomobil operasyonu: Ab ülkelerinden getirilen pahalı araçları sahte belgelerle gümrükten geçirerek piyasaya süren bir örgüt yakalandı. Lüks araçlara el konuldu. Milyonlarca liralık vergi ve gümrük gelirinin kaybolması engellendi.

- 23 kişilik bir insan kaçakçılığı şebekesine operasyon

- Sayısız kaçak akaryakıt ve sahte içki operasyonu

- Gümrük ve sigara kaçakçılığı operasyonları

- Atatürk Havalimanı'nda rüşvet çarkının ortaya çıkartılması

- Avcılar, Şişli, Kadıköy belediyelerine yolsuzluk operasyonu

- Organ kaçakçılığı operasyonları

- Kamu kurumları gıda ihalesi operasyonu