Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde, doğalgaz boru hattı yakınlarındaki terör saldırısı ve patlama sebebiyle 28 asker yaralandı.

İlçeye bağlı Türkeli köyü yakınlarında, Botaş'a ait doğalgaz boru hattı civarında devriye görevi yapan askerlere saldırı gerçekleştirildi. Bu sırada isabet alan boru hattında güçlü bir patlama meydana geldi.

İlk belirlemelere göre 28 asker yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Yaralı askerler Eleşkirt ve Ağrı devlet hastaneleri ile Erzurum'daki bir hastaneye kaldırıldı.

Hastanelerin çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Patlamanın meydana geldiği boru hattındaki gaz akışının durdurulduğu ve yangının söndürüldüğü belirtildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlere yönelik operasyon başlatıldı.

VALİ YARALI SAYISI İÇİN 25 DEMİŞTİ

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Eleşkirt'te askeri aracın geçişi sırasındaki patlamaya ilişkin, "Hastanelere gelen son intikallerle yaralı sayısı 25'e yükseldi" dedi.

Tekinarslan, yaptığı açıklamada, yaralı askerlerin büyük çoğunluğunun sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Askerlerimizinden sadece birinin durumu ağır, onu da Erzurum'a sevk ettik. Hastanelere gelen son intikallerle yaralı sayısı 25'e yükseldi" diye konuştu.

Hafif yaralı askerlerin tedavisinin Ağrı'da yapıldığını vurgulayan Tekinarslan, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyon başlatıldığını bildirdi.

Saldırı sonucu yaşanan patlamada yaralanan 28 askerin isimleri şöyle:
1.Arda Güllüdere (Teğmen)
2.mesut Kasırga
3.Emrah Koruyucu
4.Mehmet Öztürk (Astsubay)
5.Kerim Yalman
6.Ali Köse
7.İsmail Aslan
8.Erdal Meray
9.Necmettin Erdem
10.Ramazan Kabakçı
11.İbrahim özlü
12.H.Yaşar Helkeli
13.Murat Duran
14.Naim Duman
15.semih ZENGİN
16.Aykut Yıldız
17.Ahmet Uysal
18.Kadir Ulaş
19.Mehmet Gülmez
20.Sonat Asan
21.Ahmet Alkan
22.Ufuk Öz
23.Osman Güven (Asteğmen)
24.Can Ülker(astsubay)
25.Ömer Tekiner
26.Ahmet Bilgili
27.Ramazan Şahin
28.Ümit Kaymaz