Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "gizli kalması gereken bilgileri temin etmek" suçundan beraatına ilişkin yerel mahkeme kararını onadı.
 
YARGITAY'IN ONADIĞI MAHKEME KARARI
Mahkeme, 2013 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "gizli kalması gereken bilgileri temin etmek" suçundan beraat etmesinin gerekçesinde, "gizlilik derecelerine sahip askeri belgeleri bulunduran sanıklarla iletişim kurduğu tespit edilen Aziz Yıldırım'da, yasaklı herhangi bir belgenin ele geçirilemediği" ifadesini kullanmıştı. 

AZİZ YILDIRIM NELER SÖYLEMİŞTİ?
Aziz Yıldırım, Mayıs ayında yapılan Fenerbahçe kongresinde başkanlığı bırakacak olması ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı; "Yargıtay kararı geldikten sonra, bizim lehimize olumlu bir şekilde görevimi bırakacağım. Kongre sırasında yaptığı ilk konuşmada "Başkanlığı bırakamayacağım" şeklinde bir anlaşılma olmuş, böyle bir şey yok. Bu konuşmayı başka yerlere çekmeyin. Yargıtay'ın kararından sonra yönetimdeki arkaşdaşlar ile otur, uygun bir seçim tarihi kararlaştırırız" ifadelerini kullanmıştı"