Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Yargıtay 18'nci Hukuk Dairesinin  MHP büyük kurultayının toplantıya çağrılması konusunda kayyum heyeti  görevlendirilmesine ilişkin Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının  onaylandığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Kamuoyunu bugüne kadar gerçek dışı haberlerle yönlendirmeyi adet  edinenlerin algı operasyonu yaptığını savunan Öztürk, şöyle devam etti:

"15 Mayıs'ta düzenleneceği ilan edilen sözde kurultaya ilişkin  girişimlerin yargı kararıyla durdurulması üzerine, bu defa da dava arkadaşlarımız  üzerinde bilgi kirliliği yaratarak ne pahasına olursa olsun camiamızı kaosa  sürüklemek gayretinde oldukları bir kez daha anlaşılmıştır."

Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemelerince verilen ihtiyati tedbir  kararlarının icra müdürlükleri aracılığıyla infazına başlandığını ve bu  kararların bütün güvenlik birimlerine ulaştırıldığını ifade eden Öztürk,  açıklamasında şunları kaydetti:

"Hal böyle olmasına rağmen, korsan kongre girişimlerinde sukutuhayale  uğrayanlar, umutlarını kamuoyuna servis ettikleri gerçek dışı haberlere  bağlamışlardır. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki Ankara 12'nci Sulh Hukuk  Mahkemesi kararının infazı Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri tarafından  Yargıtay denetimi sonuna kadar durdurulmuş olup, Yargıtay 18'nci Hukuk Dairesinin  incelemesi halen devam etmektedir. Basın yayın organlarına servis edilen haberler  gerçek dışıdır. Konuyla ilgili yalan haber yayınlayan ve kamuoyu oluşturanlar  hakkında suç duyurusunda bulunma hakkımız saklıdır."