Yüksek Askeri Şura- YAŞ 2016 bugün Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Yüksek Askeri Şura'dan çıkacak kararlar ise tarihi öneme sahip. 2016 YAŞ kararları tam listesi merakla bekleniyor. YAŞ 2016 kararları tam listesi Resmi Gazete'de yayınlanır yayınlanmaz 61saat.com'da olacak.
Başbakan Binali Yıldırım, YAŞ'ta alınan kararları için onay almak üzere Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitti.
Tarihi YAŞ toplantısından çıkan kararlar açıklanır açıklanmaz canlı yayınla internethaber.com'da olacak. 

YAŞ SONA ERDİ KOMUTANLAR ÇANKAYA'DAN AYRILDI

Yüksek Askeri Şura bugün saat 11.00'de başlamıştı. 5 saat süren YAŞ, sona erdi. YAŞ'a katılan komutanlar ise Çankaya Köşkü'nden ayrıldı. 

YAŞ KARARLARI 2016 TAM LİSTESİ BUGÜN AÇIKLANIYOR

Yaş kararları daha önce yapılan açıklamaya göre yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilecekti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise yaptığı son dakika YAŞ açıklamasında 2016 YAŞ kararlarının bugün açıklanacağını söyledi. 
YAŞ 2016 ÖNCESİ ANITKABİR'DE ŞAŞIRTAN GÖRÜNTÜ

Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesi YAŞ üyeleri bugün saat 10.30'da Anıtkabir'i ziyaret etti. YAŞ üyeleri, Aslanlı Yol'dan ilerleyerek Anıtkabir'e çıktı. Her YAŞ toplantısı öncesi gerçekleştirilen ziyarette bu kez dikkat çeken bir ayrıntı vardı. Bu yıl YAŞ üyesi komutanlarının emir subaylarının yer almadığı görüldü.

Yüksek Askeri Şura üyelerinin Anıtkabir'e ziyaretlerinin bu yılki görüntüleri ile geçen yılki ziyaretin görüntüleri yukarıdaki playerdan izleyebilirsiniz. 

'İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞI'NDAN ZAFERLE ÇIKTIK'

Başbakan Binali Yıldırım, Yaş üyeleriyle birlikte gittiği Anıtkabir ziyaretinde Anıtkabir özel defterine tarihi önemde bir mesaj yazdı:
"Demokrasiye ve milli iradeye sadakatle bağlı olarak ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Türkiye 15 Temmuz gecesi ikinci bir Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmıştır. Ülkesine demokrasisine kahramanca sahip çıkmış milyonlarca insanımız gözünü kırpmadan şahadete koşmuştur. Devletimize milletimize ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden bütün terör örgütlerini bertaraf edeceğimiz muhakkaktır.

YAŞ kararlarının ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Huzurunda bir daha ifade etmek isterim ki, bu millet kıyamete kadar dimdik ayakta kalacaktır, bu bayrak kanımızın son damlasına kadar dalgalanacaktır. Bu ezanlar semalarımızda sonsuza kadar yankılanacaktır. Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ruhun şad olsun."

YAŞ KARARLARI 1 GÜNDE AÇIKLANACAK

Önceki yıllarda 3 gün devam eden toplantı bu kez 1 günde tamamlanacak. İhraç edilecek personelin dün belirlenip açıklanmasının ardından, YAŞ’ta terfi ve emeklilikler görüşülecek. Yüksek sayıda personelin ihraç edilmesi dolayısıyla, birçok kritik göreve bir alt rütbeden atama yapılacak.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, YAŞ öncesinde dün Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından TSK’dan ihraç edilen personelin listesi, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.
İhraç işlemi KHK ile yapı-arak söz konusu isimlerin TSK’ya ve kamu hizmetine hiçbir şekilde dönememesi hüküm altına alındı. İhraç edilenler rütbelerinden doğan özlük haklarını da kaybetti. 15 gün içinde lojmanlarından tahliye edilecekler. Havacıların pilot lisansları da iptal edildi.

KAMU HİZMETİNE DÖNEMEYECEKLER
Hükümet, tarihin en kritik Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısı öncesinde, olağanüstü hal çerçevesinde çıkarılan kanun hükmünde kararnameden (KHK) doğan yetkisini kullandı. 149 general ve amiral, bin 99 subay ile 436 astsubay, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildi. İhraç edilenler, yargılama sonucunda mahkûm olmasalar dahi, kamu hizmetine dönemeyecek.
Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında dün akşam yayımlanan KHK ile TSK’dan ihraç edilenler arasında eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve YAŞ üyesi Orgeneral Akın Öztürk ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti de yer aldı.