Bölgedeki Al Jazeera muhabiri, Şati mülteci kampındaki çocuk oyun alanına düzenlenen saldırıda sekiz çocuğun öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail ordusu Şifa Hastanesi'nin yanında bulunan klinikleri de bombalıyor.

Şifa Hastanesi daha önce de İsrail ordusu tarafından hedef alınmıştı.

Hastane, Gazze’deki en büyük sağlık kompleksi ve saldırılarda yaralananların hemen tamamı bu hastanede tedavi ediliyor.

İsrail'in mülteci kampı ve hastaneye Hamas'ın attığı füzelerin düştüğünü iddia etmesine, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri 'Artık İsrail'in yalanlarına alıştık' sözleriyle yanıt verdi.

Hamas: Savaş suçu

Hamas, İsrail ordusunun Eş-Şati Mülteci Kampı'na yönelik saldırısını, "uluslararası toplumun İsrail'in işlediği suçlar karşısında sessiz kalmasının sonucu" olarak nitelendirdi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı basın açıklamasında, "Şati Mülteci Kampı'ndaki çocuk katliamı savaş suçudur. Ramazan Bayramı'nda Müslümanların duygularını provoka ediyor" dedi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göreyse, Eşkol'deki bir askeri alana düzenlenen havan saldırısında beş İsrail askeri öldü.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, daha önce İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana 91'den fazla İsrail askerini öldürdüklerini açıklamıştı. İsrail'e göreyse ölü sayısı 48.

İsrail bayramda vuruyor

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına bayramda da devam ediyor. Ordu güçlerinin sabah saatlerinde Gazze'nin Cibaliye bölgesinde bir evi bombalaması sonucu bir Filistinli çocuk öldü.

İsrail'in gece bombardımanında ise dört Filistinli ölmüştü. Ölenlerden biri, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a düzenlenen topçu ateşi sırasında hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı, gece boyunca bölgedeki farklı hastanelerde tedavisi süren üç yaralının da yaşamını yitirdiğini aktardı.

Gazze'ye saldırılar sürerken, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon sık sık yaptığı 'her iki tarafa ateşkes' çağrısını yineledi.

Gazze'de ateşkes sağlanması için ortaya gerekli siyasi iradenin koyulmadığını belirten Ban, Gazze'deki durumun çok kritik olduğunu belirtti.