Bakan Erdoğan Bayraktar, Ankara İller Bankası Macunköy Tesisleri’nde verilen yemekte yaptığı konuşmada Türkiye’de son 9 yıldır, beraberce yapılanları gördüklerini belirterek, ‘’Bu süre içerisinde çok büyük işler yaptığımız için, hatalarımızda oldu ama sizler hem devlet adına hem partimiz adına, üst düzey temsilcilersiniz, üst düzey yöneticilersiniz, bu bakımdan Türkiye’nin Dünyaya verdiği büyük fotoğrafın oluşmasında sizlerinde büyük katkısı var’’ dedi.



Türkiye Cumhuriyeti 61. Hükümeti olarak, yerel kalkınmaya son derece önem verdiklerini ifade eden Bakan Erdoğan Bayraktar, ‘’ Yapılan bu son TÜİK’in yaptığı, adrese dayalı seçim sistemiyle, nüfuzumun yetmiş beş milyon’a yaklaştığı hepimiz biliyoruz. Bu nüfuzumun yüzde yetmiş yediye yakınının şehirlerde yaşadığını ,yüzde yirmi üçten biraz fazlasının nüfuzu beş binden az olan beldelerle diğer yerleşim birimlerinde yaşadığını biliyoruz. Bu demektir ki tüm dünyanın şehirleşmeye doğru gittiği, aşinadır ve bu kaçınılmazdır. Bu oluşum meydana gelirken, mahalli idarelerin yerel yönetimlerin, il genel meclislerinin de statüsünün gelişerek değişmesi lazım. Bunu biz beraberce Adalet ve Kalkınma Partisi olarak yaptık ama bundan sonra da bunu geliştirmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin konjonktürüne uygun olarak Türkiye’nin geldiği konuma uygun olarak bunu yapmaya devem edeceğiz’’ diye konuştu.



Bakan Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘’Tabi önümüzdeki süreçte hem İller Bankası olarak hem de Çevre Genel müdürlüğü olarak, bizim köylere biraz daha fazla yardım yapmamız gerekiyor. İnşallah bu yardımları da yapacağız. Köylerimizde yerleşmenin kalitesini ne kadar çok artırırsak, biz köylerdeki yerleşmeyi o kadar çok yerinde tutarız. Yani şehirleşme yine olsun. Ama köyler şehirleşsin, köylerdeki nüfuz şehirleşsin ve il genel meclisleri bizim sizin elinizde olan idarelerin etki alanı da daha çok artsın. Biz bakanlık olarak iller bankası olarak, çevre yönetimi genel müdürlüğü olarak, sizlerin yanınızdayız. Bundan sonra da bu basitleştirmek için pratikleştirmek için, kolaylaştırmak için, yatırımları artırmak için, köylerde hayat kalitesini artırmak için, eğitim kalitesini sağlık kalitesini artırmak için, elimizden gelen yardımları yapacağız’’