Hakkari'ninYüksekova ilçesinde, terör örgütü PKK'lılar tarafından üç koldan düzenlenen saldırı sonucu 8 askerin şehit olduğu, 19 askerin de yaralandığı Yeşiltaş Karakolu, karakolu ön kısımlarından görüntü alındı. Özellikle çatışmaların köyün ileri noktalarında devam ettiği yer yer doçkaların mermi iz, boş kobanların ve saldırının yapıldığı mevzileri göründü. Saldırıdan sonra bir çok noktada operasyonların devam ettiği Yeşiltaş ve Dağlıca askeri üs bölgelerinde yer yer top sesleri duyuldu. Yeşiltaş Karakolu'nun üst kısımlarında ise dumanların yükseldiği görüldü.
Sivillerin giriş ve çıkışlarına izin verilmezken, yüksek tepelerin arasındaki karakolun çevresinde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı, bölgedeki hakim tepelere ise helikopterle özel eğitimli birlikler indirildi. Operasyonların bizzat Genelkurmay Başkanı Necdet Özel tarafından yürütüldüğü öğrenildi. Operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, 26 PKK'lının da etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Karakolun yanında bulun bazı market ve evlere de kurşun isabet etti. Köyün yol ve yüksek kesimlerinde ise doçka ve uçaksavar mermileri bulunuyor. Köydeki bazı vatandaşlar ise silah seslerini sabaha karşı duyduklarını öğleye kadar devam ettiğini ifade etti. Dağlıca ve Yeşiltaş karakollarının üst kısımlarında heronların gezdiği, helikopterlerin yer yer bomba yağdırdığı öğrenildi.