Kamuoyunda "Atabeyler Davası" olarak bilinen davanın tek tutuklu sanığı olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, Kartal Açık Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan tahliye oldu. Eren cezaevinden çıkar çıkmaz eşine ve kendisini bekleyen yakınlarını sarıldı.

"ÖZGÜR OLMAYI HENÜZ TATMADIM"
Cezaevi önünde kendisini bekleyen eşi Hande Eren, yakınları ve arkadaşları ile kucaklaşan Murat Eren, gazetecilere yaptığı açıklamada, özgür olmayı henüz tatmadığını, özgürlüğü tatmak için biraz zaman geçmesi gerektiğini söyledi.

"VATAN GÖREV VERİRSE HAYIR DİYEMEM"
Eren, gazetecilerin "Silahlı kuvvetlere dönmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna ise "kendisine görev verilmesi halinde her zaman bu göreve hazır olduğu" yanıtını verdi.

Yıllarca gönüllü olarak doğuda görev yaptığını hatırlatan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, şunları kaydetti: "Silahlı kuvvetlerin dönüş noktasında da bizler komutanlarımız doğrultusunda vatansever Atatürkçü ve devletçi bireyler olarak yetiştirildik tabii ki vatan bize derse ki 'gel burada şu görevi yap' derse ben uçuş hocasıyım aynı zamanda, inanıyorum ki çok yeni subayları yetiştirebilecek niyetim devam ediyor.

"DEVLETE KÜSMEK OLMAZ"
Bir süre ara verdim ama gönül bunu ister elbette. Bir an evvel uçuşa dönmeyi, silahlı kuvvetlerde olur, dışarıda olur, istiyorum. Ama silahlı kuvvetlere çağırırlarsa eğer hayır diyemem. Asla kırgın değilim, devlete küsülmez. O üniforma aşkı hiç sönmedi benim, ben hep subay kimliği taşıdım.

Yüzbaşı Murat Eren tahliye edildikten sonra konuştu

Ben Atatürk'ün askeriyim, Atatürk'ün subayıyım. 8 sene okul okudum sırf subay çıkabilmek için ve ben hiç batıda görev yapmadım hep doğuda görev yaptım. Gönüllü olarak yaptım, özel kuvvetlerdeydim ve iyi bir subay olarak görev yaptığıma inanıyorum. Bunu benden değil, benimle çalışanlardan duymanız daha doğru olur. Evet çağırırlarsa itiraz edemem hayır diyemem."

"BU KADAR ÇABUK OLACAĞINI BEKLEMİYORDUM"
Eren, "Ben çıktım, inşallah özgür olduğumu bir an önce hissetmeye başlarım. Ama iki tane daha ast subayımız var içeride, Ali kaya ve Özcan İldeniz. Onlara buradan selam ediyorum, sabırlar diliyorum. Onlarda inşallah bu süreçte bir an önce dışarı çıkacaklar, kalben inanıyorum. Tahliyemi bekliyorum ama bu süreçten önce bekliyordum. 10 senedir uğraştığım bilirkişi raporunu ilk defa 30 Haziran’da Ankara 2. Ağır Ceza mahkemesi ilk defa kabul etti. Oradan ben umutlanmıştım zaten. Ama bu kadar çabuk olacağını beklemiyordum.

"KUMPAS OLDUĞUNU BEN BİLİYORDUM"
Bunun kumpas olduğunu ben biliyordum, fakat diğer insanlar yeni öğrendiler. Bana inan sivil, asker, silah arkadaşlarım, devre arkadaşlarım vardı. Her şeye rağmen maddi, manevi yanımda olan o kadar çok insan varmış ki hiç tanımadığım, kalbin kalbe değmesi olayı ben burada çok güzel yaşadım" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUM"
Eren, son zamanlarda artan şehit haberleri nedeniyle üzüntü duyduğunu ifade ederek "İçeriden hançerlenmesine rağmen, hem silahlı kuvvetleri hem emniyet mücadeleye devam ediyor. Halen daha şehit veriyoruz ve şehitlerimizi minnetle anıyorum. Tarif edilmesi zor duygular içindeyim ama şu da bir gerçek ki ben çıktım. İnşallah özgür olduğumu bir an önce hissetmeye başlarım. İki astsubayımız daha var içeride. Onlara buradan selam ediyorum, sabırlar diliyorum. Onlar da inşallah bu süreçte dışarı çıkacaklar, ben buna inanıyorum." diye konuştu.