Osman ŞİŞKO / TRABZON, () - TRABZON’da sattığı ineklerin parasını alamadığı için tartıştığı 45 yaşındaki Savaş Şafak’ı öldüren, 70 yaşındaki Yusuf Kurt'u da yaralayan 63 yaşındaki Muhammet Kör hakkında verilen 13 yıl 11 ay hapis cezası Yargıtay'ca onandı.  
Olay Trabzon Emniyet Müdürlüğü karşısındaki çay bahçesinde, 10 Haziran 2011 günü meydana geldi. Sattığı ineklerin parasını alamadığını öne süren Muhammet Kör, bu nedenle tartıştığı Yusuf Kurt ve Savaş Şafak’a, "Sizden bu parayı bugün alacağım. Bunu herkes görecek" diye bağırdıktan sonra tabancasını çekerek kurşun yağdırdı. Ardından da tabancayı beline koyduktan sonra uzaklaştı. Yusuf Kurt ayağına isabet eden tek kurşunla hafif yaralanırken, ağır yaralanan Şafak ise tedavi altına alındığı hastanede 10 gün sonra yaşamını yitirdi.
Parkta bulunan gazetecilerin de şahit olup görüntülediği ve yaralıara ilk müdahaleyi yaptığı olaydan sonra kaçan Muhammet Kör, yaklaşık 40 gün sonra Tonya İlçesi’nde yakalandı ve çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. 
Trabzon 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 2012 yılı Kasım ayında sonuçlanan davada mahkeme Muhammet Kör'ü, Savaş Şafak’ın ölümüne sebebiyet vermekten 10 yıl, Yusuf Kurt’u kasten yaralamaktan 3 yıl bir ay 15 gün, ruhsatsız silah taşımak suçundan da 10 ay olmak üzere toplam 13 yıl, 11 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi kısa süre önce kararı onadı. 

OŞ(TM/COŞ) (FOTOĞRAFLI)