Ay tutulması

4 Nisanda Terazi burcunda Tama ay tutulması var.. tam zıt burç KOÇ da Merkür ve Uranüs karşıtı var.. Değişik ve beklenmedik olayları tetikçisi olan bu tutulmaya adalet yerini bulma olayı da diyebiliriz. Sert bir Venüs açısı alan bu tutulmada aşk ve sevgi kavramlarının gerçek nedenleri ortaya çıkacak. Buna bir çeşit yüzleşme de diyebiliriz. Hava  burçları (TERAZİ, İKİZLER VE KOVA ) önemli bir ilerleme kaydedecekler. Geçmişe baktığımız zaman bu tutulma benzerlerinde hep din savaşları çıkmış ve ülkeler arası din misyonerlik çalışmaları ön plana çıkmıştır. Tutulma etkilerini 2 gün önce ve daha sonra 2 hafta ve 3 ay içinde etkileri görülür. Doğum günlerine  6 gün arası olan kişilerde daha çok hissedilecektir. Doğal afetlerinde habercisi olan tutulmalarda sakin olmalıyız.  Güdümlü deprem yaratmak, fay katmanlarını zorlamak, iklimleri değiştirmek ve insanları yaşadıkları yerden uzaklaştırma gibi farklı yöntemlerle;  Dünya yeni savaş ve oluşumların sınırında olduğunu ve bu tutulmanın  dünya savaşlarını  körükleyebileceğini i hatırlatmak isterim..Tutulmalarda olaylara karşı gelmek yerine akışına bırakmak gerekir..sakinlik çok önemli.

BUHAFTA  DOĞANLAR:
Güzel giysiler ve pahalı ilişkilerden hoşlanırlar. Duyarlı yapılarından dolayı, sabır ve anlayış konusunda iniş ve çıkışlar yaşarlar.Kendilerini hiç kimseyle kıyaslamaktan hoşlanmazlar ve bu tür rekabet ortamları onları çok sinirlendirir. Bulundukları ortamlarda öne çıkmayı iyi bilirler. Aşk yaşantıları oldukça renklidir. Kimseye ödün vermedikleri için,  yaşamı kendi tarzlarına göre yaşarlar.Kişisel cazibe ve fiziksel çekiciliklerinin tüm avantajlarını kullanırlar. Seçici ve özenlidirler. Ortak çalışmalara uygun bir yapı sergiler, engeller karşısında pes etmekten hoşlanmazlar. . Duygusal davranışları onları değişik aşk anlayışı içine itebilir. Çoğu kez anlaşılması zor kişiler gibi görülebilirler. .  Felsefe, hukuk ve yüksek eğitime ilgi duyarlar. Yeteneklerini sosyal alanlarda kullanarak, aşk iş ve evlilik konularında evlilik fırsatları elde edeceklerdir.

KADINLARI:
Sakin ve telaşsız yapılarıyla bulundukları yere sükunet getirirler. Sanata eğilimli ve derin kişilerdir. Tartışmalardan hoşlanmadıkları için, kalabalık ve gürültülü ortamlardan kaçarlar. Sevdikleriyle bir arada olmaktan ve dost sohbetlerinden müthiş keyif alan bu kişilerle yaşamı bir sanat gibi yaşayabilirsiniz. İnatçı ve kararlı yapıları  tepki alsa da bildiklerinden   şaşmayan bir yapıya sahiptirler. Yakın akraba ilişkilerinde yapıcı ve birleştirici bir özellik taşırlar. Amaçlarından sapmadan çalıştıkları için, her zaman çalışkanlıklarıyla övünebilirler.

ERKEKLERİ:
Organizasyon güçleri çok fazladır. İsteklerini başkalarına kabul ettirmek, onlar için yaşamlarının 'olmazsa olmaz' şartıdır. İyi zamanlarında etkileyici, güler yüzlü, başkalarına yardım etmeyi seven  ve bunu kendine görev sayan  sevimli ve iyimser kişilerdir. Güçlü aşkı, sürekli bir ilişki için çarpar durur. Onunla asla oyun oynama şansınız yoktur. Yaşamı ve aşkı ciddiye alan, ender kişilerdendir. Kimseye ödün vermedikleri için,  yaşamı kendi tarzlarına göre yaşarlar.Kişisel cazibe ve fiziksel çekiciliklerinin tüm avantajlarını kullanırlar.

HAFTANIN  YORUMU:
Ev ve emlakla ilgili bir işimiz veya yapılanma söz konusu ise, bütçemizi aşan ekstra masraflar canımızı sıkabilir.. Faturalarımız ve gözümüzden kaçan borçlar kapımızı çalabilir.Yollardan beklediğimiz mutlu haberleri alacağız. Güven duygumuzun bizi olumlu bir şekilde yönlendireceği özel gülerimizden biri. Başkalarının işimize karışmasından rahatsız olacak, hatta bazı konularda inatçı davranacağız. Maddi  konularda sabit düşünmekten vazgeçmeliyiz. Kamu olaylarında farklı sunumlar gündeme gelecektir..Kararlı düşünmenin artılarını zaman bize olumlu bir şekilde gösterecektir.

HAFTANIN  RENGİ:
Bordo, kırmızı, beyaz, siyah

HAFTANIN ÇİÇEĞİ:
Kırmızı gül, kırmızı karanfil, pembe sardunya

HAFTANIN KOKUSU:
Karanfil, manolya

KOÇ:
Maddi konularda yaratıcılığınız kullanmak için kendi gücünüze ihtiyacınız var. Kendinize olan güveniniz sizi bazen çok cüretkar yapıyor.Fakat, mantıklı olan yanınız ağır basıyor ve gereken adımı dikkatli bir şekilde  atıyorsunuz. Bu hafta, düşüncelerinizde karmaşanın hakim olduğu bir yoğunluk yaşayabilirsiniz. İyi niyetle yaklaştığınız konularda beklenmeyen aksiliklerin çıkması sizi üzmemeli.Ani değişimlerin size kazandıracağı hiçbir şey yok ve temkinli yapınızı her zamanki gibi ispat edeceksiniz. Sezgilerinizin sizi yanıltılabileceğinizi düşünerek, her zamanki, temkinli ve sistemli yapınızı bozmamalısınız. Bazen her şeyi çok fazla abartarak sorun haline getirebiliyorsunuz. Küçük seyahat planları yapacaksınız.Kol ve bacaklarınızı yormamaya ve ters hareketler yapmamaya dikkat etmelisiniz.Bu dönem de; kalp kırmamaya insanları tenkit etmeye çalışın. Bazen düşüncesizce konuştuğunuz için;Tepki alabiliyor, ruhsal dengeniz bozulduğu zaman agresif olabiliyorsunuz.

BOĞA:
Venüs  burcunuzda ilerliyor. Geçmişle ilgili nostaljik anılarınızı paylaşabileceğiniz insanların varlığı sizi mutlu ediyor. Sizin bu halinizi, aşırı olmaması şartıyla  partnerinizde paylaşıyor. Bulunduğunuz ortamlarda kişisel cazibenizle çevrenizi etkilerken, uzun süredir haber alamadığınız kişileri özleyebilirsiniz.Birlikte çalıştığınız arkadaşlarınızın da sizin yardımınıza ihtiyaçları olabilir. Parasal konularda yaşadığınız iniş ve çıkışlar yaşamanızı zorlaştırabilir. Sürekli, kendinizi güvende hissetme duygunuzdan bir türlü kurtulamıyorsunuz. Motivasyon gücünüzü istediğiniz alanda kullanabilme yeteneğinize sahipsiniz. Güvenli kişilerle çalışmayı tercih ediyorsunuz.Geciktirdiğiniz rejim ve sağlıklı beslenme programına geçebilirsiniz.Yine derin sezgisel yeteneğiniz ruhsal çalışmalar konusunda size destek verecek ve yaşamı sorgulayacak felsefi düşünceler içinde olacaksınız.Manevi  anlamda kendinizi dinç hissettiğiniz müddetçe, her şey yolunda olacaktır.

İKİZLER:
Partnerinizle aranızda bazı derin farklılıklarınız gündeme gelebilir. Siz olayların çok ötesinde düşünüyorsunuz. Maddi konularda istediğiniz gelişimin, arkadaş organizasyonlarına bağlı olarak değişim göstermesi, motivasyon açısından olumlu oluyor. Siz, sorunlarınızla başa çıkmasını becerebilen ender akıllı insanlardansınız. Yönetici gezegeniniz Merkür, Balık’ta ilerlerken sosyal ilişkilerinizde ikna edici bir tablo çiziyor. Bu hafta sizi ikna etmeye çalışmaktan yorulabilirler. Çevreniz için, zor bir kişi olarak tanınabilirsiniz. Aklınıza ve yeteneğinize güveniyorsunuz. Sosyal hayatınız oldukça renkli seyrederken, eğlenceli ortamlardan sıkılabilirsiniz. Ani değişen şartlardan ve hızınızdan başınız dönebilir ve bu değişi sizde sorun yaratabilir. Çevre koşulların değişimlerinden etkilenen, hassas bir yapınız var. Duygusal sorunlarınızı büyütmemeli ve uyku düzeninize önem vermelisiniz. Ayaklarınızı dinlendirerek, meditasyon, yogo gibi çalışmalara ağırlık verebilirsiniz. 

YENGEÇ:
Yakın dostlarınızla yapacağınız telefon konuşmaları sayesinde, enerjiniz daha da olumlu etkilenecektir. Çevrenizden olumlu etkiler aldığınız zaman, sosyal aktiviteniz daha da güçleniyor. Paylaşım duygunuzun önemli olduğu bir dönem.  Mesleğinizi kişiselliğinizle  birleştirmek ve kendinizi, fikirlerinizle ispat etmek istiyorsunuz. Hiç kimsenin sezemediği işle ilgili konuları hissedebiliyorsunuz. Bu da siz de sürekli bir huzursuzluk kaynağı yaratıyor. Hassas anlar yaşayabileceğiniz bir gündesiniz. Böyle durumlarda gergin oluyorsunuz. Bu hafta, duygusal karmaşalardan uzak kalmalısınız. İsteklerinizde belirleyici olmamalısınız...Mide problemleri. Yüksek ateş. Boğaz rahatsızlıkları karşılaşacağınız birkaç sorundan biri. Kan tahlillerinizi yaptırın. Diyet programınıza da sadık kalırsanız bu ay sorunlarınızla başa çıkabilirsiniz. İstemediğiniz alışkanlıklarınız varsa; kurtulmanın tam sırası.

ASLAN:
Aktif yönlerinizin takdir edilmesiyle toplumsal hayatınız canlanıyor. Bu haftabir çok aktivite gerektiren olaylarla ön plan çıkmayı başarıyorsunuz. Sizinle aynı görüşü paylaşan arkadaşlarınızla önemli konuşmalar yapacaksınız. Yardımınız gereken bazı olaylar söz konusu olabilir. İyi bir  planlamayı ihtiyacınız var.Duygusal yaşamınızla ilgili konuları ailenizle paylaşmak zorunda kalabilirsiniz. Kalıcı değişimler yaşamaktan yanasınız. Uzun yollarla ilgili planlarınız şimdilik, erteleyebilirsiniz. Eski dostlarla birlikte yapacağınız gezilerden zevk alacaksınız. Yapmayı düşündüğünüz birçok işiniz varken, kabuğunuza çekilmeniz yanlış anlaşılıyor.. Yanınızda çalışan kişilerle aranızda tartışmalar çıkabilir. Dikkatli olun ve küçük nedenleri gözünüzde büyütebilirsiniz.Daha önce ihmal ettiğiniz rutin sağlık kontrolleriniz varsa onları yeniden yaptırmalısınız. Bu dönemde unutkanlığınız artabilir, dikkatsiz davranışlar nedeniyle kazalara karşı dikkatli olun. Yakıcı ve kesici aletlerden uzak kalın

BAŞAK:
Değişimlerin meydana getirdiği çatışmalardan oluşan bir yaşam tarzınız gündeme geliyor. Takıntılarınızın sizi yönlendirmesine izin verdiğiniz sürece, farklı olma duygusundan bir türlü kurtulmanız mümkün değil. Ailenizin aykırı düşünceleri ve fikirleri aklınızı karıştırabilir.. Fikirlerinizi ateşli bir şekilde savunuyorsunuz. İçinizde biriken enerjiyi bir yerlere kanalize etmek zorundasınız. Bu hafta aşırı uçlarda davranışlar gösterebilirsiniz. Arkadaşlarınızı tenkit etmeden önce düşünmeli ve kendi isteklerinizi yeniden gözden geçirmelisiniz. Yaptığınız hataların altında sizin yanlış yargılarınız var. Katılacağınız toplantılarda duygularınızı  sezgilerinizle birleştirerek sonuca varmalısınız.Çevre ilişkilerinizde bir canlılık gözlenecek, yeni tanışacağınız insanlarla, ortak çalışmaların temelini atacaksınız. Enerjinizdeki artış nedeniyle, kendinizi güçlü hissedecek, bunu konuşmalarınıza da yansıtacaksınız..Öncelikle sporun tüm nimetlerinden faydalanabilirsiniz.

TERAZİ:
Maddi konularla ilgili düşüncelerinizde abartıya kaçmamalısınız. Duygusal güvene ihtiyacını olduğu bir gün içindesiniz. Fakat, sıra dışı olayların sizi rahatsız etmesine izin vermemeli ve olayların dışında kalmayı başarmalısınız. Finans konularında yapacağınız araştırmaların size sağlayacağı özel durumlar mevcut.Çalıştığınız iş yerinde sabırlı davranışlarınızla ilgi çekiyorsunuz. Ortak çalışmalar içinde olduğunuz zaman, son derece huzursuzlaşıyorsunuz. Güvendiğinizi kişilerle yapacağınız iş birliği rahatlamanıza neden olacak. Kendi gücünüzü çevrenize ispat etmek isteyeceksiniz.Çevrenizdeki iş arkadaşlarınızla disiplin konusunda sorunlar yaşayacaksınız Gece uykularınızı ihmal etmemelisiniz.Bu ay kalsiyum almayı ihmal etmeyin. Diz ağrılarınız canınızı sıkabilir.  Uzun süre ayakta kalmamalı ve ağır olmayan sporları tercih etmelisiniz..Daha az yemek yemeli ve spor yapmalısınız. Dolaşım bozukluğu yaşayabilirsiniz.

AKREP:
Birlikte hareket edeceğiniz kişilerin duygusal yönlerinde etkilenecek ve  düşüncelerinize yeni bir bakış açısı getireceksiniz. Yaşam mücadelenizde kendi değer yargılarınızdan yola çıkıp da, hatalarına sizin kadar sahiplenen çok az kişi vardır. Derin düşünmekten sıkıldığınız anlarda geçimiştekitercübelerinizi örnek almalı ve yeniden yapılanmaktan korkmamalısınız.Öfkelerinizi de görsel yaşamaktan yanasınız. Yaşamı kendi yöntemlerinize göre sorguluyor, olayları içinizde saklamaktan hoşlanmıyorsunuz. Sezgilerinizin doğrultusunda hareket etmek isteyebilirsiniz. Bilinçaltınız çok yoğun. Küçük detaylar size engel olmamalı. Özellikle alınganlıklarınızdan sıyrılmalısınız.Fiziksel anlamda oldukça çekici ve aktif bir tavır içindesiniz. Kendinizi enerjik hissettiğiniz anlarda takıntılarınızı göz ardı etmeye çalışın ve sizi dinlendirici ortamlara doğru uzaklaşın. Öfkelerinize hakim olduğunuz sürece, küçük sorunları abartmazsanız; sağlığınız bir sorun yaratmayacak. 

YAY:
Sezgilerinizi doğru kullanacağınız bir hafta. Maddesel kaygılarınızı yenmek istiyorsanız, bütçenizi yeniden gözden geçirin ve unutulmuş gelirlerinizi hesaplayın. Kazançlarınızı arttıracak yeni bir performans hazırlığı içindesiniz. Özlediğiniz çalışma alanlarına kavuşmak için, yeterli nedenleriniz var.  İkili ilişkilerinizde bir türlü istediğiniz performansı yakalayamadığınızı zannederek, huzursuzluk çekebilirsiniz. Hayalleriniz ile idealleriniz arasında belli bir kalite göze çarpıyor. Düşüncelerinizi çevrenize yansıtırken kullandığınız yöntemler, sıra dışı olabilir. Ortak çalışmalar içinde olduğunuz kişilerle mantıksal yaklaşımlar içinde olacaksınız.Terazide gerçekleşecek olan Ay Tutulması sizi gerginleştrecektir.. Sinirli bir durumda her şeyi sorun haline getirmeyin…Değişen ruh halinizle partnerinizi de şaşırtabilirsiniz. Aşkta sağlam ve özenli kararlar almak için ince ayrıntıları unutmamalısınız.. Sürekli dolaşın yürüyün ve yeni yerler keşfedin. Sizin ateşli mizacnıza uygun sporlara önem verin

OĞLAK:
Kişisel olayları bir kenara bırakarak yaşantınızla ilgili özel kararlar almalısınız. Partnerinizin ve aşk hayatınızın size yaşattığı bazı sorunları,  gurur meselesi yapabilirsiniz. İnatçı tavırlarınızla çevrenizi kızdırabileceğiniz bir gün. Taviz vermek istemediğiniz konular sizin için daha sonra önemli olacaktır. Yolları kapsayan bazı detaylar sizi meşgul edecektir. Yaşam koşullarınızda değişim yaşamaktan hoşlanıyor ve partnerinizin durgun yapısından sıkılıyorsunuz. Çevrenizde istediğiniz konuma gelmek istiyorsanız daha sabırlı olmayı denemelisiniz. Dışa dünyanıza yansıtmasanız da, kafanızın için oldukça karışık. Fikir birliği içinde olduğunuz kişilerle gereksiz bir tartışma ortamı yaratmamalısınız. Duygusal anlamda çok çabuk etkileniyor ve  hızlı kararlar alıyorsunuz. Herkes sizinle aynı düşüncede olmayabilir. Bu hafta yaratıcılığınız ve girişimciliğinizi ortaya çıkarmaktan çekinmemelisiniz..

KOVA:
Duygu dolu bir hafta sizi bekliyor. Karşılaştığınız olaylar karşısında alıngan bir tablo ile yaklaşabilirsiniz. Duygusal konularda fazla derin olacağınız bu günde, geniş kapsamlı olaylar için biraz daha beklemelisiniz. Üslerinizin size sunduğu güvenlik duygusunu, büyük bir sorumluk içinde üstleneceksiniz. Aklınıza gelen ilginç düşünceler için fazla beklemeyin.Fikir birliği içinde olduğunuz kişilerle gereksiz bir tartışma ortamı yaratmamalısınız. Duygusal anlamda çok çabuk etkileniyor ve  hızlı kararlar alıyorsunuz. Herkes sizinle aynı düşüncede olmayabilir. Yalnız kalmak istemeyeceğiniz bu günde, akşam saatlerinde dostlarınızla bir arada olmak, size oldukça iyi gelecektir.Birlikte beraber olduğunuz kişilerin zihinsel aktivitelerine dikkat ederek, kontrollü davranmaya gayret edin, sinirli ve agresif davranışlardan sakının. Prtnerinizden  ve aile içinde yaşanacak olaylardan etkilenmeyin. Kendinizi mutlu edecek zamanlar ayrın. Hatta biraz egoist olun..

BALIK:
Duygusal ilişkilerinizi yargılamaktan vazgeçmelisiniz. Yaşadığınız her olayı farklı boyutlara taşıyor ve sonunda üzülen siz oluyorsunuz. Ailenizin eski olayları yeniden gündeme gelebilir ve sizin inatçı tavırlarınız karşısında, sevdikleriniz üzebilirler. Karşınızdaki kişileri konuşmadan hissedebiliyorsunuz fakat kinci yönlerinizi törpülemelisiniz.Finans konuların gündem kazanmasıyla satın alma duygunuz ortaya çıkıyor. Maddi konularda yüksek hedefleriniz var ve olaylara bakış açınızda hiçbir esneklik yok. İdeallerinizin peşinde koşarken bazı hatalara açıksınız. İş yaşantınızla ilgili sorunların üstesinden kolay bir şekilde geleceksiniz. Kendinizle ilgili sorunlarınızı kafanıza takmamalısınız.Spor yapıyorsanız; ağır kaldırmamaya özen gösterin. Her konuda, dalgınlıklara meydan vermeyecek şekilde dinamik olun.Yollarda gelebilecek aksiliklere karşı hazırlıklı olmalısınız..Enerjinizi doğru kullandığınız zaman hiçbir problem çıkmayacağına emin olabilirsiniz.