Gün geçmiyor ki ülkemiz üzerinde emelleri olanlar bir eylem yapmasın, bir provokasyonda bulunmasın. Bunların amaçları ülkemizin huzurunu bozmak, devletimize zarar vermektir. Bu hainler her eylemde farklı isimlerle gündeme gelse de beslendikleri yer aynıdır. Düşünebiliyor musunuz en az dört farklı isimli terör örgütünün hedefinde olan ülkemiz hala ayakta ve hala güçlü. Bunun tek bir açıklaması vardır; o da milletimizin birlik beraberlik halinde Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında durması, onun da bütün şer odaklarına karşı cesaretli bir şekilde mücadele etmesidir. Tabi zor bir süreçten geçiyoruz. Bazen o kadar aslı astarı olmayan haberler yayılıyor ki sosyal medyadan, inanın insanın aklı almıyor. Tabi bu hainlerin yaptıkları en iyi işlerden biri de medya üzerinden özellikle de sosyal medya üzerinden algı yönetimi yapmaktır.

Bakıyorsunuz kendine gazeteci diyen ya da sosyal medya üzerinden büyük kitlelere ulaşabilen bazı sahtekârlar ülkemizi kötülemek için olmadık iftiralara yer vermektedir. Aynı kişiler terör örgütlerinin koruyuculuğunu yapan Avrupa ülkelerine ve ABD’ye tek kelime etmezken sırf yatırım için ülkemize gelen Arap ülkelerine ve liderlerine olmadık iftiralar atmaktadır. Siz hiç gördünüz mü; bu para Arap ülkesi parasıdır, ben bu yatırımı kabul etmiyorum diyen bir Avrupa ülkesini.

Bırakın bunu demeyi fabrikalarından, futbol takımlarına kadar birçok sektörde Arap işadamlarının yatırımları var. Sözde vatanını seven, ülkesine âşık bu zihniyetler; ülkemize Arap sermaye gelmesin diye büyük gayret göstermektedirler. Daha geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte sponsoru olduğu Trabzonspor’umuzun stat açılışına katılmak için şehrimize gelen Katar Emiri sayesinde bölgemize önümüzdeki aylarda birçok yatırımın gelmesi muhtemeldir.


Tabi biz de aklı çok, sözde ülke ve Trabzon sevdalısı bazı kişiler Katar Emirinin şehrimize gelmesini bir türlü hazmedemedi. Sebep ne peki? Aslında sebep belli, belli de yazmayalım biz de kalsın. Tamam, sevmeyebilirsin de iftira niye. Neymiş efendim, yanan Çamburnu ormanını Katar Emiri çok beğenmiş de ondan mı yakıldı orası! Var mı böyle bir zeka! Buranın nerde olduğunu bilmeyen belki de Trabzon’a hiç gelmemiş bazı sözde gazeteciler böylesi yalanlarla algı oluşturarak bölge halkını Arap turistlerle karşı karşıya getirmek istiyorlar.

Bırakın bu işleri. Tabi biz İstanbul’dakileri anlıyoruz da kendi yöremizde buna balıklama atlayanlara anlam veremedik doğrusu. Sonuç olarak ülkemiz her anlamda bir beka mücadelesi verirken, böylesi yalan haberlerin hangi maksatla yapıldığı bellidir. Maksat ülkemizi silahla, tankla, uçakla işgal edemeyenlerin ekonomik baskıyla devletimizi dize getirme gayretidir. Yazıma son verirken yükselen döviz nedeniyle zor durumda kalan esnafımıza yetkililerce destek verilmesi yerinde bir davranış olacağı kanaatindeyim. Fakat bilmem farkında mısınız; yeni Anayasanın kabul edilen her bir maddesinden sonra döviz kuruna dış odaklarca müdahale ediliyor. İnanıyorum ki hükümetimiz etkili tedbirler alarak şer odaklarınca oluşturulan bu süreci iyi bir şekilde atlatacaktır.