Kadroların temkinli kafaların ürünü olarak açıklandığını; iki takımın birbirini önce etüd edeceğini kestirmek zor olmadı. Kadrolar açıklandığında bizleri şaşırtan Cardozo'nun kenarda, Bosingwa'nın sağ kenarda oluşuydu.
Yine olmadı... Bosingwa'yı sağ tarafta görmek isteyenlerin büyük bir bölümü (hatta tamamı) Cardozo'nun verimliliğini bir şekilde artırmak için bunu talep ediyordu oysa....
İlk bölüm karşılıklı kötü ve de karşılıksız pozisyonlarla geçişti...
Trabzonspor'dan sol beke Yusuf hamlesi gelirken; Özer'in oyundan alınmasına anlam veremedik. Beklentiler kötü performanslı Erkan'ın oyundan çıkması şeklindeydi. Tribünler de benzer kafa karışıklığı içinde durumu protesto ettiler...
Yusuf hamlesine, Beşiktaş'tan da Demba Ba hamlesi geldi.... 
***
Oyun Yusuf gibi benzer özellikli oyuncu Olcay'ın sağ beke geçişiyle bir şekilde dengelendi. Ancak Demba Ba'nın belki de topla ilk buluşması, stoperin hamle konusunda beklemesi kısır maçı şampiyonluğa oynayan takım Beşiktaş lehine çevirdi.
Hakemlik açısından; Golden önce bariz bir faul olduğu, karşılıklı dirseklerle yapılmış faullerin sonucu verilmeyen penaltıların olduğunu belirtelim.
Özer'in çıkışı sonrası taraftarın Erkan'ı dakikalarca protestosu hem onu hem de arkadaşlarını oyundan düşürdü.
Ersun Yanal'ın oyuncu tercihleri, hamleleri, tribün diyalogları bu hafta sık konuşulacak konular olarak gündemi meşgul edecektir. Demba Ba oyunda fark yaratan oyuncu olarak gecenin de yıldızıydı.
Not: Trabzonspor'a bir kaç tane daha Bosingwa şart!