Ülke olarak çok zamandır böylesi güzel bir habere ihtiyacımız vardı. Evet, Ortaköy'deki terör saldırısının faili Abdülgadir Masharipov'un, Esenyurt'ta güvenlik güçlerimizin düzenlediği çok başarılı bir operasyonla sağ olarak ele geçirildi. Elbette bu, ölenleri geri getirmeyecek ama teröristin bağlantılarını ortaya çıkaracaktır.

Zaten yakalanan teröristin itirafları sayesinde birçok nokta operasyon yapılarak DEAŞ terör örgütüne büyük darbe vurulmuştur. Ben burada canlarını ortaya koyan değerli emniyet güçlerimizi bir kez daha tebrik ediyor, onlarla ülke olarak gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum.

Tabi daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi emniyet güçlerimiz ve diğer kurumlarımız 15 Temmuz sonrası hainlerden temizlendikçe devletimiz daha da güçlenmektedir. Bu başarılı operasyon bunun göstergesidir.

Özellikle İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun da hakkını vermek lazım. Göreve geldiği günden beri bütün terör örgütleriyle etkin mücadele eden Sayın Soylu inanıyorum ki bu azmiyle ülkemizin güvenliğine çok büyük katkılar yapacak, terör örgütlerine hak ettikleri sonu yaşatacaktır. İnanıyorum herkesin aklında aynı soru vardır.

Tamam da hala FETÖ terör örgütüne üye kaçak durumunda olan onlarca kişi var, bunlar nasıl oluyor da yakalanamıyor. İşte benim de anlam veremediğim bu. Düşünün darbenin ülkemizdeki beyni olduğu iddia edilen Adil Öksüz hala bulunamadı.

Tabi burada Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ’ın sözleri oldukça manidar.

Sayın Bozdağ, "Ortaya çıkan deliller gösteriyor ki Adil Öksüz, darbe teşebbüsünde kilit rol oynayan isimlerden birisi. Elde edilen veriler önemli bir aktör olduğunu gösteriyor. Adil Öksüz bu kadar saklanma becerisine sahip birisi değil. Onun birileri tarafından saklandığını düşünüyorum.” Diyerek bu terör örgütünün ülkemiz için hala daha tehdit unsuru olduğunu belirtmiştir. Yine diyorum bütün terör örgütleriyle mücadelede herkes üzerine düşeni eksiksiz bir şekilde yapmalıdır. Bir Bakan bunu söylüyorsa demek ki tehlike devam etmekte, hala daha kendini saklayan ve önemli yerlerde kripto terör örgütü üyeleri bulunmaktadır. İnanıyorum ki bunlara destek veren, saklayan kişiler tespit edildikçe bu hainler de tek tek yakalanıp bunlardan hesap sorulacaktır. Hesap sormak derken; toplumumuzun büyük kısmının beklentisi “İdam cezasıdır”. Bunu da belirtmekte yarar olduğunu düşünüyorum. Son olarak İnşallah yakında PKK terör örgütünün üst düzey hainlerinin de yakalanma ya da etkisiz hale getirildiği haberlerini duymak ümidiyle.