DÜN, Avrupa kupalarında gruptaki üçüncü maçta, gruptan çıkabilmek için alınacak üç puan doğaldır ki büyük önem taşıyordu.
Trabzonspor'u bunu başardığı için kutlamak gerekiyor. Fakat bizim beklentilerimiz biraz daha farklı. Halilhodzic geldiği günden bu güne kadar, 6 Süper Lig maçı ve Avrupa Kupaları'ndaki maçlarını da göz önüne getirdiğimizde her maç değişik 11'le sahaya çıktı. Şurası bir gerçek ki istikrarlı bir takım yaratabilmek için oyuncuların birlikte oynamaları büyük önem taşıyor.
Bu maçta da 8 yabancı oyuncuya şans verdi.
Dünkü maçta, Trabzonspor'un ortaya koyduğu oyun bana göre beklentilerin çok altındaydı. Sahaya çıkan 11'de daha önce savunmanın sol kenarında görev verdiği Musa Nizam kenarda, Zeki Yavru ise savunmanın solunda! Orta sahada ise bir türlü istenilen yeterlilik yok. Medjani, stoper özellikli ve topu olumlu kullanma becerisi hiç yok. Constant geriye gelerek top almaya çalıştı, temposu istenilen düzeyde değildi.
Mehmet Ekici oyunu yönlendirmeye çalışan tek isimdi. (İkinci yarı Halilhodzic'in kendisini dışarı alması çok büyük teknik adam yanlışıydı) Boşnak Hoca, önde ise Yatabare'ye sağ kenarda görev verdi.
Hücumlarda Yatabare, Cardozo'ya yaklaşarak bu oyuncunun bıraktığı boşluktan, Bosingwa'yı topla buluşturmayı denediler. Bu çerçevede ilk yarıda temposu, arzusu olmayan ve orta sahada rakibine büyük boşluklar veren bir Trabzonspor izledik.
İkinci yarıda ise değişen hiçbir şey yoktu. Duran toptan Yatabare'nin attığı golden sonra ise rakibi az adamla yakaladıkları pozisyonlar var. Fakat final paslarındaki hatalar ve beceri noksanlığından oyunda kendilerini rahatlatacak golü Constant ile ancak maçın son dakikalarında buldular. Sonuç iyi ama sorgulanması gereken oyundaki yetersizlikler. Bunun için lütfen biraz futbol...Her takım için her geçen gün oyunda daha olumlu görüntüler görmek bizlerin beklentileri. Yoksa bugünkü görüntü ile istikrarlı bir takım oluşturmak çok zor. Kimse kendini kandırmasın!
İstikrarlı bir takım oluşturmak için oyuncuların birlikte oynamaları çok önemli.