Hükümet yetkilileri, her ne kadar "Fetö mağduru yok" deseler de, ben "Var" diyorum ki benimle aynı fikirde olan çok kişi var..
Bu mağdurların içinde öyle fanatik Ak Partili olanlar da var ki 2014 ve 2015 seçimlerinde yurtdışında canlarını dişine takarak çalışmışlardılardı da..
Özellikle de, yurtdışından Büyükelçiliklerce hazırlanıp, gönderilen listelerde çok büyük hatalar var ve bu konudaki hataların nerelerden kaynaklanabileceği konusunda da önceki yazılarımda açıklamalar yaptım.

Önemli nokta şu; Dışişleri Bakanlığı tamamiyle Fetö'dan temizlenmeden yurtdışından sağlıklı liste yapmak zor ki kuzuyu kurda emanet de sözkonusu.
Büyükelçiler, Müşavirler, diğer diplomaik pasaportlular Fetö'nün en iyi reklâm yıldızıydılar yurtdışında (Belge dolu Helsinki'den). Vatandaşlar da ,17-25 Aralık 2013'ten önce diplomatik teşvikle de katılmıştı Fetullahcıların etkinliklerine ve derneklerine ki şimdilerde de bunların isimleri bir yerlerde kalmış olabilir.
Görüyoruz ki yurtdışından giden listelerde 17-25 Aralık 2013'ten sonra irtibatı kesenler de, var.
Bir de; Finlandiya'da 10 yılın üzerinde sahte isimli tecümanın, tercümlerini ve mührünü kabul eden; farkına varamayan Helsinki Büyükelçiliği'nin yaptığı listeye onların devamlı yaptıkları hataları ortaya çıkarıp, Dışişleri Bakanlığ'na da iletmiş bir kişi olarak ben inanmam. Yine ellerine-yüzlerine bulaştırmışlar ki mağdurlar aklanacaklar ama çile çekiyorlar hem Türkiye'de hem de Finlandiya'da.


Diplomatların yanlışı, birçok kişiyi mağdur etti.
Aynı durum diğer ülkelerde de vardır.

Yurtdışındaki vatandaşın, Türkiye'de haftalarca kalması, yurtdışındaki işlerinin tamamiyle alt-üst olması demek.
Masumiyeti ispatlanacak ama bu arada yurtdışında herşeyini kaybetmiş de olabilir.
İşi olan işinden, dükkanı olan dükkanından hatta yabancıyla evli olan eşinden de olabilir.
İfadeye çağrılsalar giderlerdi bu kişiler. Çünkü, masum olduklarını biliyorlar.
Pasaportları iptal edilip, ikamet etmedikleri Türkiye'de tutulmaları çok zor bir durum. Hapis gibi. 

Türkiye'de 8 Ekim 2016'dan beri Finlandiya'dan gidişinde pasaportu elinden alınmış şekilde bekleyen, heryere mektup yazan ve bunu bana da gönderen mağdur kişinin mektubundaki şu ifadesi önemli; 

“Fetö/pdy mensupları ülkemizden kaçmaya çalışırken, üyesi olan birisi zaten giriş yapmaz. Bu bile adımı temizlemem için yeter diye düşünüyorum.” 
Bu kişiye Emmiyet Müdürlüğü'nden gelen cevap ise ekte resimde ki "TALEBİNİZE CEVAP VERİLMEMİŞTİR" deniyor.
Ne yapacak bu vatandaş?
Pasaport iptal, tüm kapılar yüzüne kapanmış ve kapanmakta da, Türkiye dışına çıkamıyor ki tüm düzeni bozulmuş.
Finlandiya'da ise, Finli hanımı ve küçük çocuk bekler. İşi kaldı ortada ve yarınının ise ne olacağı belli değil. Ne kadar daha bekleyecek?
Başkaları da var böyle Finlandiya'dan mağdur olan.

Başka ülkelerden de çok böyle çok mağdur olanlar vardır 17-25 Aralık 2013'ten sonra irtibatı kesenlerden.
Bu insanlar, Türkiye'de değil, masumiyetlerini ispatlayana kadar yerleşik düzenlerinin olduğu, yurtdışında beklemeliler. 
İnşallah, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız yurtdışındaki masum insanlarımızın daha fazla mağdur edilmelerini önler ve listeler yeniden gözden geçirilir.
Bunun için kanun çıkarmaya da, gerek yok.

Listeler, yeniden gözden geçirilmeli.
Bu listeleri gönderirken hata yapan Büyükelçiler ile diplomatları da görevden bekletmeden almak gerek ve Fetö bağlantılı olanlarına da acilen gereken yapılmalı.

Not . Aylar önce "Fetö, MUSİAD'da, UETD'de, Yurtdışındaki Diyanet Dernekleri'nde ve Büyükelçilikler'de var" dedim ve haklı çıktım. Şimdi de "Yurtdışında yaşayan Fetö mağduru vatandaşlar var" diyorum ve göreceksiniz ki yine haklı çıkacağım.