Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında ölen vatandaşlarımıza Allah’tan (cc) rahmet; yakınlarına sabırlar dileyerek yazıma başlamak istiyorum. Çok acı bir durum. Ülke olarak zaten zor zamanlar geçirirken böylesi acı bir olay ülke olarak içimizi yaktı. Kahrolduk. Tabi insanın aklına onlarca soru geliyor. Nasıl oldu, ihmal var mıydı? Bunlar zamanla ortaya çıkacak ve inanıyorum ki gereken de yapılacaktır.
 
 Ben yetkililerden özeleştiri yapmalarını istiyorum. Ülkemizde milyonlarca öğrenci varken ve her ilde en az bir üniversite olduğunu düşünürsek acaba bu oranda yeterli öğrenci yurdumuz var mı? Ya da mevcut yurtlarımızın kaçı standartlara uygun? Çünkü yurt sorunu oldukça önemli bir konu. Hep yaşamışızdır; ailemizden biri farklı bir ilde üniversiteyi kazanınca akla gelen ilk soru nerede kalacağıdır. Hele de Doğu’da bir ilse ya da çok gelişmemiş bir şehirse bırakın yurt bulmayı kiralık ev bulmak bile sorun olabiliyor.
 
Böyle durumlarda aileler ya çocuklarını üniversiteye göndermek istemiyorlar ya da malum terör örgütünde olduğu gibi bazı hainler bu öğrencilere ev ve yurt sağlayıp onları kendi hain planları doğrultusunda yetiştiriyor. Yani bilmeden bu hainlere insan kaynağı yaratılmış olunuyor. Hani ülke olarak imkânlarımız olmasa yahut yapılan onca icraatı görmesek, diyeceğiz ki ülkemizin yeterli kaynağı yok. Her ili geçtik neredeyse ilçelerde bile Yüksekokul yapan, ülke genelinde binlerce kilometre bölünmüş yol yapan, sıradan bir spor dalı için milyonlarca liralık statlar yapan, sadece bir defalık yapılan bir spor organizasyonu için onlarca tesis yapan devletimiz öğrencilerimize kalacak yurt binaları mı yapamadı ya yaptırılmadı.
 
Evet, bunu irdelemek lazım. Bunu konuşmamız lazım. Hani muhalefetin bunları sorması lazım, yetkililerin de vatandaş olarak bizlere tatmin edici cevaplar vermesi lazım. Eğitime özellikle de kız çocuklarının eğitimine oldukça önem veren, devlet bütçesinin oldukça önemli bir oranını eğitime ayıran bir Cumhurbaşkanının önderliğinde yönetilen ülkemizde hala yurt sorununu konuşuyor olmamız oldukça düşündürücü bir durum. Şimdi bazıları bu olayda bile Cumhurbaşkanımızı övüyorsun diyebilir. Herkes istediği gibi düşünebilir ama ben bir tespitte bulunuyorum.
 
Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu dönemlerde; ilkokuldan üniversiteye kadar öğrencilere verilen bursların ne seviyelere geldiğini, taşıma sistemiyle öğrencilerin mağdur edilmediğini, üniversite harçlarının oldukça düştüğünü, okullaşma oranının ne kadar arttığını bildiğimden böyle konuşuyorum. Ama bunlar ülkemizde öğrenci yurdu eksikliği olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz. Şimdi ben yurtların bağlı olduğu bakanlıktan halkı tatmin edecek bir açıklama bekliyorum. Hatta bakanlık bütçesinde yurtlara ayrılan payın ne kadar olduğunu ve diğer harcama kalemlerini de merak ediyorum. Kimse kusura bakmasın.