Türkiye’de lüks mobilya ve dekorasyon sektörünün önemli markası Asortie Mobilya, halka açılmak için altyapı çalışmalarına başladı.
Son aylarda SPK’nın düzenlemeleri ile birçok önemli şirket borsadan çekilme kararı alırken, Türkiye’de lüks mobilya ve dekorasyon sektörünün önemli markası Asortie Mobilya halka açılmak için altyapı çalışmalarına başladı.Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, Asortie Mobilya A.Ş olarak ilk beş yıllık hedeflerinin halka açılmak ve şirketi en az 4 kat büyütmek olduklarını belirterek şirketin halka arz edilmesi ile ilgili altyapı çalışmalarına başladıklarını ve kısa zamanda tüm mali ve yasal yükümlülükleri yerine getirerek Asortie Mobilya A.Ş nin halka arzı ile ilgili işlemlere başlayacaklarını söyledi.
Dünyanın birçok ülkesine mobilya ihracatı yapan ve 32 ülkeye Türk mobilyaları gönderen Asortie, Türkiye’de de tasarladığı lüks mobilyaları ile üst gelir grubuna hitap ediyor. Birçok devlet başkanı, önemli bürokrat, sanatçı ve işadamının yaşam alanını dekore eden Asortie Mobilya, yaptığı anahtar teslim projeleri ile de dikkat çekiyor. Klasik mobilya sektörünün önemli bir markası olan Asortie Mobilya, yaptığı farklı reklam ve tanıtım organizasyonları ile yabancı müşterileri Türkiye’ye çekiyor. Bu anlamda mobilya, dekorasyon ve ev tekstili sektörüne önemli bir katkı sağlayan Asortie, yeni hedefleri ile Türkiye’nin en önemli ve en çok bilinen lüks mobilya markası olmak.
Borsaya girme çalışmalarıyla ilgili olarak Asortie Mobilya’nın Ticaret Müdürü Gafur Yılmaz ise, “Yaklaşık 40 yıllık bir birikimin sonucu olan Asortie markası halka açık bir hale geldiğinde, çok daha büyük ve sağlam temelleri olan bir şirket haline gelecektir” dedi.
(İHA)