İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TBMM tarafından çıkartılan Büyükşehir Yasası ile ilgili bilgi alışverişinde bulunup, sorunları yerinde incelemek amacıyla Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile birlikte ilçenin köylerini ziyaret etti.

Ziyaret ilk olarak, Bölcek’te yapılan deve güreşlerine gidilmesi ile başladı. Güzel bir havada yoğun kalabalık ile gerçekleştirilen deve güreşlerini izleyen başkanlar burada vatandaşlarla bol bol sohbet etme imkanı buldu. Daha sonra Çamköy’de her yıl geleneksel olarak yapılan köy hayrına katılan başkanlar, vatandaşlarla hayır yemeği yiyip dua ettiler. Ziyaret, daha sonra Kozak’ta Karaveliler, Yukarıbey, Aşağıcuma ve Hacıhamzalar köyleri ile devam etti. Kozaklılar’ın büyük ilgi gösterdiği Başkan Kocaoğlu, vatandaşların istek ve şikâyetlerini tek tek dinleyip not aldı.

Ziyaret ile ilgili görüşlerini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Çıkartılan yeni yasa ile birlikte önümüzdeki yıl tüzel kişiliği kaldırılarak mahalle haline gelecek köylerimizin sorunlarını yerinde inceleyip vatandaşlarımızın dertlerini ve sıkıntılarını paylaşmak istedim. Tarihe başkentlik etmiş olan İzmir’in en güzel ve en önemli ilçelerinden biri olan Bergama’da olmaktan ve köylerimizi ziyaret etmekten mutluluk duydum’’ diye konuştu

Başkan Kocaoğlu’nun ziyaretinin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise, “Ülkemizin en başarılı belediye başkanlarından biri olan dürüst, çalışkan başkanımız Aziz Kocaoğlu’nu Bergama’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Kendisi ile birlikte önümüzdeki yıl Bergama’nın birer mahallesi haline gelecek köylerimizi ziyaret ettik. Tüm hemşerilerimiz adına Büyük Başkan’a yapmış olduğu ziyaret dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.