Almanya'da gurbetçi olarak yaşayan 23 yaşındaki Güldamis Özcan, memleketi Torbalı’da belediyede stajyer yapmaya başladı.

Almanya’nın Hannover şehrindeki Wilhelm Gottfried Leibniz Üniversitesi’nde Siyasal Bilimler Bölümü son sınıfında okuyan Özcan, staj için memleketi olan Torbalı’yı seçmek istediğini ve bunun okulu tarafından da kabul edildiğini söyledi. Belediyenin Özel Kalem Müdürlüğü’nde önceki gün stajına başlayan Güldamis Özcan, “Arkadaş ve akraba çevrem Torbalı’da yaşıyor. Staj için uzun zamandır Türkiye’yi düşünüyordum. Çok uğraştım ve nihayet kendi memleketimde staj yapıyorum” dedi.

Arkadaşlarının staj için genellikle İngiltere, Hindistan, Amerika ve Güney Afrika gibi ülkeleri tercih ettiğini dile getiren Özcan, “Ben kendi vatanımı tercih ettim. Almanya’da doğdum ve büyüdüm, ama Türk’üm. Fırsat buldukça Torbalı'ya geliyorum ve hasret gideriyorum” diye konuştu.

Staj gördüğü Torbalı Belediyesi'nde çok güzel bir çalışma ortamı olduğunu belirten Güldamis Özcan, kendisine yardımcı olan çalışma arkadaşlarına da teşekkür etti.