İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kent içindeki mahalle ve sokaklarda 43 kilometre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı döşüyor. Böylelikle yağmur suyu ile kanal sularının ayrı ayrı toplanması sağlanarak yağışlarda sıkıntı yaşanmasının önüne geçilecek.

İzmir’in önemli akslarında ve caddelerinde yağmursuyu problemini ortadan kaldıran İZSU Genel Müdürlüğü, mahalleler ve sokaklarda döşediği yağmur suyu kanalları ile vatandaşların sıkıntılarına son veriyor. Yağışlarda su birikintilerinin önüne geçmek için kentin pek çok noktasında 147 kilometre uzunluğunda yağmur suyu kanalı döşeyen İZSU, çalışmalarını halen Bayraklı, Karabağlar, Menemen, Buca, Gaziemir ilçelerindeki toplam 8 şantiyede sürdürüyor. 43 kilometrelik yağmursuyu kanalı imalatı için 13.5 milyon liralık yatırım yapılıyor.

HANGİ BÖLGELERDE ÇALIŞMA VAR?

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yağmur suyu çalışmalarını yürütüldüğü bölgeler şöyle: Bayraklı, Çiçek, Tepekule mahallelerine 4179 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşeniyor. 2230 metrelik bölüm tamamlandı. Bayraklı Yamanlar, Emek ve Org. Nafiz Gürman mahallelerinde 10 bin 42 metre yağmur suyu hattının 137 metresi tamamlandı. Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi ile Bornova Gürpınar ve Kemalpaşa mahalleleri muhtelif cadde ve sokaklarda 5 bin 856 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşeniyor. İmalatın 4 bin 37 metrelik bölümü tamamlandı. Karabağlar Tahsin Yazıcı ve Fuat Cebesoy mahalleleri ile Eskiizmir Caddesi yağmur suyu kanalı inşaatı kapsamında 1520 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı yapılıyor. İşin 1276 metrelik bölümü tamamlandı. Menemen Mermerli, Ahıhıdır, Camikebir, Seydinnasrullah mahallelerindeki sokaklarda 7 bin 96 metre yağmur suyu hattı döşeniyor. 599 metresi tamamlandı. Buca ve Gaziemir ilçelerinde 6 bin 531 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı imalatı çalışmalarına başlandı.

Buca Yeşilbağlar. Göksu, Fırat, Seyhan mahallelerine 7 bin 355 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı imalatı çalışmalarına başlandı. Gaziemir Irmak Mahallesi 36, 713, 711 sokaklarda 288 metrelik yağmur suyu hattı imalatının 140 metresi tamamlandı.