Kahramanmaraş Göksun İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ''Emniyet kemerinin önemi'' ile ilgili bilgilendirici broşür dağıttı.

Göksun İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği tarafından emniyet kemerinin önemiyle ilgili broşür, afiş ve çıkartma dağıtıldı. Emniyet kemerinin hayat kurtaran en önemli bir kural olduğunu anlatan bilgilendirici broşürler sürücüler tarafından olumlu şekilde karşılandı.

Göksun İlçe Emniyet Müdürü Ali Uzun ile birlikte trafik polisleri tarafından Ulu Cami kavşağında sürücülere dağıtılan broşürler hemen herkesin görmesi için araçlara yapıştırıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Ali Uzun sürücülere, çok kısa mesafeli yolculuklarda bile kemerlerini takmaları gerektiğini hatırlatarak, "Hayat kurtaran emniyet kemerini aracınıza biner binmez takacaksınız. Şehir içinde 50 km hızla seyreden bir araç sabit bir cisimle çarpıştığında sürücünün karşı karşıya kaldığı kuvvet tam 4 ton olmaktadır. Bu kuvvet ile ön cama veya direksiyona çarptığınızda sonuç ya ölüm yada yaralanma olacaktır" dedi.