Karadeniz Teknik Üniversitesi yıllardır kalitesinden ödün vermeyen ve Karadeniz'in 1. üniversitesi olurken Türkiye'de de sayılı üniversiteler arasındaydı.
Bir çok öğrenci arkadaşımız Trabzon'a, KTÜ'ye eğitime gelirken daima bu geçmiş kanıyla gelmekteydi. Fakat üzücü ama bu gerçek değişeli yıllar olacak sanırım!
İbrahim Hoca Nerdesin!
Sayın İbrahim Özen'den rektörlüğü devralan Sayın Süleyman Baykal Üniversitede kuralların nerdeyse tamamını değiştirmek için rektör koltuğundaymış gibi duruyor..
Yıllardır üniversitelerin vazgeçilmez yılsonu eğlencesi olan " Bahar Şenliği"'ni Süleyman Baykal hocamızın rektör koltuğunda oturduğu günden beri ne yazık kı yaşayamıyoruz, yaşayamıyor Karadeniz teknik Üniversitesi ve Trabzon gençleri.
Sadece bunlarla kalmadı Karadeniz Teknik Üniversitesi! 
Yıllardır çözülemeyen bir sorun vardı "Yılların Değeri" olan KTÜ'de. Komik gelecektir belkide ama Üniversitenin öğrencileri bunu çok iyi bilir ve çok defa yaşadılar. Yıllardır öğrenciler sınav sonuçları açıklandığında ya da ders kaydı yaparken online çalışan "ktu.edu.tr" adresine giriş yapamıyorlar. Nedeni nedir bilmiyorum ama şu bir gerçek ki; Karadeniz "TEKNİK" Üniversitesinin içerisinde Bilgisayar Mühendisliği veya Türevlerinden Elektrik-Elektronik Mühendisliği varken ki birde yıllardır "Teknik Üniversite" olmasına rağmen neden halen böyle basit sorunlar var ? 
Bu sorun düşündürücüydü, fakat son dönem Rektörlüğü "ktu.edu.tr" adresini yeniledir. Öğrenciler tam oh be ! demişken ders kaydı yapan öğrenciler yine aynı sorunla karşılaştılar. Gerçi kimsenin hakkını yemek olmaz elbette çünkü bu defa hata farklı bir tema ile gösteriliyordu. kimsenin yanlış anlamasın amacım kimseyi kötülemek değil sadece sistemin dış görüntüsünün değişip alt yapısında geliştirilememiş/geliştirilmemiş olması Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne yakışmadı diye düşünüyorum.
Bahar Şenlikleri'nden Araçlara derken Mezuniyet İptal olmuş!
Bahar Şenlikleri yapılmadığı gibi Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne aracıyla gelen öğrenciler kapıdan geri çevriliyor. Öğrencilerin aracı varken okul içerisine girememesi Trabzon gibi gelişime açık bir şehire, Büyükşehir olmuş bir şehre ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne sizce yakıştı mı? Ben sözü size bırakıyorum!
Bizler kafamızı bunlarla yorarken sene sonu oldu ve belli gerekçelerle Karadeniz Teknik Üniversitesi bir devrim yaptı ve Mezuniyet Törenini iptal etti. Hey Büyük KTÜ, binlerce öğrenci ömürleri boyunca sadece 1 kere mezun oluyor diyorum ve yine yorumsuz kalmayı tercih ediyorum! Söz öğrenci arkadaşların ve gerçekleri görmeyi bilen değerli sizlerin...
Burası Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Olaylar Bitmez...
Yaz okulu olacağı konusunda söylemler çıkmıştı. Bir çok öğrenci buna sevinmişti çünkü yaz okulu sayesinde bir çok dersini geçme şansını yakalamışlardı. Ayrıntılı bilgi almak için hayliyle bölüm başkanlığına,dekanlığa,öğrenci işleri daire başkanlığına,rektörlüğe giden öğrencileri bir çoğu bu konuyla ilgili detaylı bilgilendirilmeden üstün körü bilgi yada "bilmiyoruz, şurası bilir" şeklinde başlarından savmışlardı.
Bizzat şahsım ve iktisat bölümü öğrencilerinden Ahmet arkaşımla öğrenci işleri daire başkanlığına giderek olayın detayı için konuşmak istedik. Biraz uğrtaştırıcı olsa da ilgili Şube Müdürlerinden konunun detayını öğrenmek için odasına girdik. Sorumuz belliydi "Yaz Okulu açılacak mı?"  Sayın müdürümüzün bize verdiği cevap da şu şekildeydi " 11 Temmuz 2014  Cuma günü senato toplanacak ve karar alınacaktır. Fakat öğrenciler başka üniversitelerde eğitim göreceklerdir.Karadeniz Teknik Üniversitesin'de yazın ders olmayacaktır." 
11 Temmuz'da karar alınmış ve KTÜ yaz okulu okumak isteyenlerin başka üniversitede yaz okulu almalarını belli koşullar kapsamında uygun görmüştür.
Fakat hatırlatmakta fayda var Yaz okulu için yazın eğitim verecek üniversitelerin kayıt süreleri bir çoğunda 30 Haziran-7 Temmuz iken, diğerleride 11 Temmuz'a kadar bitiyor.
Bu ne demek oluyor derseniz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Senatoyu 11 Temmuz Günü Toplayarak aldığı kararın öğrencilere hiç bir yararı olmayacaktır. Çünkü öğrenciler diğer üniversitelerin yaz eğitimlerinin başvuru tarihlerine yetişemediler. Senato 1 hafta erken toplanabilirdi,Senato'da bir karar daha alınır ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde de yaz eğitimi verilebilirdi...
Seneye yeni bir karar alınmaz ise öğrenciler yaz okuluna giderler diye umut ediyoruz...
Karadeniz Teknik üniversitesi güzel bir final yaptı diyorum, saygılarımı sunuyorum...
 
 
Saygılarımla
Hasan Güçlü
https://www.facebook.com/gencduyu
https://www.twitter.com/gencduyu