Trabzon'a kelek atanlar, bavullarına Euro doldurup gitti... Trabzon'u sahiplenen Bosingwa ise, 'ayağı kırıldığı için vurulan at' muamelesi gördü
Hemen her transfer döneminde bir parıltılı isim getirmeyi adet edinen Trabzonspor, yıldız harekatına iki isimle başlamıştı: Malouda ve Bosingwa. Malouda inişli çıkışlı performanslar sergiledi, kaprisini yaptı, sıkıldığında da kulübü köşeye sıkıştırıp tazminatını aldı gitti. Bosingwa ise 
Malouda'nın tam tersiydi. Porto görmüş.. Burada Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış.. 4 sene üst üste lig şampiyonluğu yaşamış..Porto'da 108 maça çıkıp Portekiz gibi büyük turnuvaların gediklisi bir milli takımın vazgeçilmezi olmuş… Porto yetmemiş, Chelsea gibi bir devde yıllarca başarıyla top oynayıp Premier Lig tarihine adını kazımış... Didier Drogba, John Terry, Fernando Torres gibi yıldızlarla oynamış.. Şampiyonlar Ligi kupasını bir kez daha kazanmış... Ligimizde iki kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu görmüş kaç tane futbolcu var? 
ÖRNEK KAPTANDI...
Premier Lig'den Trabzon'a gelmiş olan Bosingwa, profesyonelliği ve üstün karakteriyle Trabzon insanının da gönlünü kazandı. Kendisine ligin en iyi sağ beki dedirtti, sağ önde oyna dendiğinde de, stoper oyna dendiğinde de elinden gelenin en iyisini yaptı. Ne saha içinde, ne de saha dışında tek problem çıkardı. Kısa sürede kaptan oldu. Taraftarının da en çok sevdiği isimdi.. 
AYAĞI KIRILAN AT GİBİ 
Sakatlık her futbolcunun başına gelebilecek bir durum. Kabul, yaşı ilerlemiş Bosingwa'nın geçirdiği diz sakatlığı, Trabzon kariyerini etkileyecek cinstendi ama efendiliğiyle, profesyonelliğiyle Trabzon'u başarıyla temsil etmiş bu adama hak ettiği muameleyi yapmak bu kadar mı zordu? Arıza çıkaran Janko'ları, Malouda'ları tazminatla uğurlayanlar, Trabzon için sahada sakatlanmış Bosingwa'yı parasını ödemeyerek mi uğurlamalıydı? Hadi diyelim mali açıdan sorunlar var. Süleyman Hurma'nın "Artık ayrılmak zorunda kaldım, Trabzon şehrini çok seviyorum" demiş bu uluslararası oyuncu için, "Zaten fiili olarak çok da önemli değil" demesi neyin nesi? Nasıl bir yöneticilik anlayışı.. Trabzon'a kelek atanlar, bavullarına Euro doldurup gittiler. Bosingwa ise, Trabzon'u sahiplenmenin cezasını 'ayağı kırıldığı için vurulan at' muamelesi olarak gördü. Bu duruma gerçekten üzüldüm.. Efendilik bir kez daha cezasız kalmadı.