Oradoğu Seyahat Acenetleri Derneği bünyesinde bugün İran'dan gelen 20 kişilik heyet Doğu Karadeniz'i ve Trabzon'u inceleme fırsatı buldu.

OTSAD bünyesinde TS Grup Genel Koordinatörü Ziya Koç ve Blue Travel Genel Müdürü Ercan Çeçen ile birlikte seyehat acenetleri ve iş adamlarından oluşan 20 kişilik İran heyeti Trabzon Valisi Yücel Yavuz'u makamında ziyaret etti.

Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu'nun da eşiliği ettiği Vali Yavuz ile yapılan görüşmenin ardından OTSAD yönetim kurulu üyesi Ercan Çecen ve OTSAD Doğu Karadeniz Temsilci Başanı Ziya Koç açıklamalarda bulundu.

KOÇ, ''İRAN'DAN TRABZON'A 20 KİŞİLİK İRAN HEYETİ GETİRDİK''

OTSAD Doğu Karadeniz Temsilci Başanı Ziya Koç, ''Öncellikle OTSAD çatısı altında İstanbul merkezli Bro Travel Ercan Bey ile Trabzon TS Grup olarak bu organizasyonu icraat ettik.  Misafirlerimiz 15 Haziran'da Ordu-Giresun Havalimanı'na iniş yaptılar. Ordu, Giresun ve Trabzon'u kapsayan 4 günlük bir femtrip programı yapıyoruz. Katılımcılarımız İran'ın dört farklı böglesinden toplamda 20 seyehat acentesi ve firma sahipleri geldi. Trabzon'da kısaca bir ürün tanıtma olayı gerçekleştiriyoruz'' dedi.

TRABZON VALİSİ'NDEN AVAZ VE TEBRİZ MÜJDESİ

İran pazarını Trabzon'a çekmeye çalıştıklarını kayeden Koç, ''İnsanlar Doğu Karadeniz'e, özellikle Trabzon ağırlıklı programları, İran pazarında uzun yıllarca çalışan Ercan Bey vasıtasıyla tanıtıyoruz ve ciddi bir talebin olduğunu görüyoruz. Bu talep biraz yetiştirilemiyordu. Sebebi şuydu; İnsanlar ürünü bilmiyorlar. Sadece görselde tanıyorlardı biz bunun önünü açmış olduk. Sayın valimiz ile yaptığımzı toplantıda şunlar ortaya çıktı ki charter seferleri anlamında Onur Hava Yolları ve Türk Hava Yolları anlaşma yapmışlar ve Temmuz ayı itibariyle onlarca charter olacak. İran'ın Avaz ve Tebriz bölgesinden. Bu güzel bir gelişme''  ifadelerini kullandı.

KOÇ, ''İRAN PAZARI 12 BOYUNCA AKTİF OLACAK''

İran pazarının 12 ay boyunca kullanılabileceğini hatırlatan Koç, ''İran pazarının şöyle bir önemi var. Sadece yaz sezonu boyunca değil 12 ay boyunca sürdürülebilir bir pazarı var. Biz bunu sadece Nevruz'a sıkıştırılmış bir pazar olarak değilde 12 aya yayılmış bugünden başlayarak hizmet vereceğiz bir bilgilendirme yaptık'' dedi.

ÇEÇEN'DEN TRABZON'A 3 AYLIK MÜJDE

OTSAD Yönetim Kurulu üyesi Ercan Çeçen, ''Katar'a yapılan müdahele sonucu diğer Körfez ülkelerini etkileyecekse bizimde amacımız burada ülkemize İranlıları getirmek bu açığı özellikle bu sezonu etkilenme olacaksa Trabzon bölgesi için İran ile kapatmak. Bu şekilde bir amacımız vardır. İran'dan gelen heyet Trabzon'u ve bölgeyi çok beğendi. Trabzonlulara şöyle bir müjde vereyim. 3 ay sürecek charter seferleri için görüşmeleri yapılıyor. İnşallah kısa zamanda bunu sonuca vardıracağız''