Kilis Ziraat Odası Mehmet Ümit Deli ile Zemsu NCR Tekno Limited Şirketi sahibi Sait Akbulut arasında Ziraat Odası üyelerine hibe destekli zeytin hasat makinesi verilmesine için sözleşme imzalandı.

Kilis Ziraat Odası Genel Sekreteri Mehmet Ümit Deli yaptığı açıklamada, imzalanan protokol gereğince Ziraat Odası’na kayıtlı üyelere yüzde 50 hibe desteğinin Ziraat Odası’nca karşılanacağını, yüzde 50 piyasa fiyatından düşük olmak şartı ile zeytin hasat makinesi sahibi yapma olanağını imzalanan protokol ile üyelerine sunduklarını söyledi.

Genel Sekreter Deli, Kilis’in tarımının önemli bir kısmını oluşturan zeytinciliğin geliştirilmesi, verimliliğinin ve kapasitesinin arttırılması, teknoloji kullanımının yaygınlaştırılması, kaliteli ürün alımının tesisi ve zeytinde periyodizite (var yılı yok yılı) olgusunu ortadan kaldırmak için bu çalışmayı başlattıklarını belirtti.

Genel Sekreter Deli, imzalanan protokolün Haziran ayı sonuna kadar geçerli olduğunu belirterek, kampanya dahilinde olan zeytin hasat makinelerinden almak isteyen üyelerin en kısa zamanda Ziraat Odası'na başvurmalarının gerektiğini sözlerine ekledi.