Notlar…

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımlıyla Hayri Gür Spor Salonu’nda gerçekleşen Ak Parti Trabzon İl Kongesi’nde coşkulu bir atmosfer vardı. Salondan bazı ilginç kareler de yansıdı. Gözümüzden kaçmayan bazı ayrıntılar:

Haydar Revi’nin Oyu

Başkan Haydar Revi tek liste ile seçime gitti. Ortahisar’daki delege listesinde ismi olmadığı için kongrede oy kullanamadı. Ama gazeteciler Haydar Revi’ye zarfı atarken temsili fotoğraf çekti.

Günnar Kendi Çekti

Ak Parti il Başkanı Adnan Günnar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı kongrede, telefonunu alarak kürsüye çıktı. Bugüne kadar danışmanının çektiği fotoğrafları kendi çekti.

Koltuk Krizi

Başbakan Davutoğlu salona girmeden önce bazı Ak Partili isimler Başbakanlık görevlileri tarafından koltuklarından kaldırılarak arka sıralara gitmelerini istedi. Belediye Başkan yardımcılarının da aralarında olduğu isimler koltuktan kalmamak için itiraz etse de görevliler kararından dönmedi.

Osmanlıca Pankart

Osmanlıca kongreye girdi! Kongredeki Osmanlıca Pankart da dikkatlerden kaçmadı. Herkes yanındakine ‘acaba pankartta ne yazıyor?’ diye sordu. Tercüme ettirdiğimiz pankartta şu ifadeler yar alıyordu: “Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Yavuz Sultan Selim’in Şehzadelik ettiği şehrimize, Trabzon’a hoş geldiniz.”

CHP Ekibi Gitti

Ak Parti kongresine CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan da katıldı. Divan Başkanı Süleyman Soylu’nun, “Bu kongreyi Kılıçdaroğlu görmeli. Öyle düğün salonunda kongre yapmaya benzemez” sözünden sonra CHP’li grup salonu terk etti.

642 delegenin bulunduğu İl kongresinde sadece 340 delege oy kullandı. Bu oyların 308’i kabul gördü. Haydar Revi 308 oyla başkan seçildi. 2012 yılındaki kongrede Adnan Günnar da 237 oy alarak başkanlık görevine seçilmişti.