Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu dinledik. Toplantıda neler söylediğini kelimesi kelimesine haberlerde okudunuz. Yeniden tekrar yapmayacağım. Bu yazıda;  Hacıosmanoğlu'nun demek istediklerini kendimce yorumlayıp sizlere aktarmaya çalışacağım... Üstü kapalı konuştu, bize de üstünü açmak düştü...

"Siyah yada beyazım grilerim yoktur" dese de bazı meselelerde gri cevaplar veren Hacıosmanoğlu’nun bu griliklerinde söyleyemedikleri ama içinde fırtınalar koparan konular vardı.

Hacıosmanoğlu, Faruk Özak’ın Trabzonspor’a zarar verdiğini, Faruk Özak ve lobisinin kendisini başkanlıktan etmek uğruna Trabzonspor’a saldırdığını, hatta belli kesimlerin sahadaki oyuncudan, teknik direktöre bu son maçlara müdahale edip Trabzonspor’un yenilmesini istediğini ima etti.

Nasıl mı?

Şota’nın gönderilmesinin Faruk Özak ile yenilen yemekle alakası olmadığını belirtse de Hacıosmanoğlu ‘Her genel kurul öncesi takım tepetaklak gider. Saha sonuçları kötü olur, futbolcuları bile ayartanlar olur’ sözleriyle aslında yemek olayının bir komplo olabileceğini ileri sürdü.

Trabzon’da eski bakan Faruk Özak’ı seven kadar sevmeyen bir kesim de var. Hacıosmanoğlu’da bunu iyi biliyor ve bu nedenden olsa gerek açıklamasının büyük bir kısmını Faruk Özak’ı eleştirmeye ayırdı.

Belli ki Özak’ı sevmeyen  kesimi genel kurul öncesi kenetlemeye, biraz daha sinirlendirmeye çalıştı. Hacıosmanoğlu, TFF’ye vurmadığı kadar Özak’a saldırdı, hakemlere saldırmadığı kadar Özak’ı hedef aldı.

"Trabzonspor’u düşündüğü için Allah’ın huzuruna çıktığı dönemde namazını bozanlar"  Bu ifade öyle yenilir yutulur cinsten değil.

Hacıosmanoğlu’nun söylemek istediği ama söyleyemediği birkaç hususları daha söyleyeyim. Yani benim anladığım, söylediklerinden çıkardığım şekilde yazacağım. Hacıosmanoğlu’nun bire bir ifadeleri olmadığını belirteyim.

Mesela

TFF yani Türkiye’de futbolun başı,

Trabzonspor’un şike ile ilgili mücadelesine uluslararası arenada devam etmesi halinde, Türk futbolunun büyük zararlar göreceğini anladı. "Türkiye için Trabzonspor’u devre dışı bırakabiliriz" dedi.

Bunun için Trabzonspor’da İbrahim Hacıosmanoğlu’nun değişmesini, kontrol edebilecekleri bir ismin başkan olmasını istiyorlar.

Bunu çok sevdiği ülke yönetimindeki isimlerde biliyor ve kendisine çok yıprandığını, yorulduğunu bahane ederek aday olmaması gerektiğini tavsiye etti.

Kıramadığı o çok değer verdiği insanlara ‘Tamam olmayacağım’ diyen bunu da toplantıda ima eden Hacıosmanoğlu basın toplantısında aday olmayacağını açıklayacaktı.

Fakat o arada ne olduysa, kim aradıysa, kim ne dediyse.

Kararını değiştirdi veya aday olmamasını isteyenlerin ikna olacağı bir yöntem geldi aklına.

Artık son dakikada kimler telefon açtı, kimler araya girdi, aday olacak bir isim olmayacağım mı dedi, yoksa adaylığını açıklayacaktı da son anda bekle olma diye bir telefon geldi de kararsız mı kaldı. İşte bunların hepsi Hacıosmanoğlu’nun sırları. Kendisinin böyle gizemli açıklamaları ilk değil. Ama ilerleyen günlerde net bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Hakemler konusunda MHK ile özel görüşmeler yaptı, kurul üyeleri ‘Size bu haksızlıkları neden yapıyorlar bilemiyoruz, hakemlere Trabzonspor maçlarında Trabzonspor’a karşı daha hassas olun desek acaba yanlış anlaşılır mı?’ sözleriyle aslında hakemlerin başka biri tarafından kontrol edildiğini bu gizli gücün kim olduğunu çözemediklerini söyledi.

Sürekli anlam veremiyorum diyerek aslında şimdiki sorunların nedenlerini halen daha bilmediğini, ilerleyen dönemlerde de bunların aynı şekilde devam edeceğini belki de ilan ediyordu. Çünkü gerek hakem hataları, gerek TFF’nin tavrı. Bu iki önemli hususun nereden kaynaklandığını çözemiyordu. Anlam veremiyordu. Neden böyle oluyor anlam veremiyorum diyordu sürekli.

Dediğimiz gibi Faruk Özak temeline oturttuğu toplantıda Hacıosmanoğlu adaylığını açıklamayacaksa neden basının huzuruna çıktı ki diyeceksiniz.

Aslında HZ Ali’nin ‘Vefasızlık görsen de vefalı davranın’ sözü bu toplantının kriptosu olsa gerek.

KİME VEFASIZLIK ETMEMEK UĞRUNA ADAY OLMAMAKTAN VAZGEÇTİ?

Biz geleceğe dair bir şeyler beklerken geçmişle yoğrulan pekte anlamı olmayan bir toplantı oldu.

Bizde pek anlam veremedik.

Şimdi bizim merak ettiğimiz ise Hacıosmanoğlu’nun adaylığını ne zaman açıklayacağı ve kimlerle yönetim oluşturacağı? Merakla bekliyoruz.